ŠPRAJCOV KONTRAUDARAC HADŽIFEJZOVIĆU: ‘Duhovit kao stećak, fin kao Trump, gori i od lošeg humora u mojoj emisiji’

Voditelj RTL Direkta Zoran Šprajc u sinoćnjoj je emisiji odgovorio kolegi s Face TV-a iz BiH, Senadu Hadžifejzoviću na seksističke komentare upućene Kolindi.

Naime, Hadžifejzović je prozvao predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović zbog njezinih izjava o radikalizaciji islama u BiH.

Šprajc je izjavio da se Hadžifejzović obrušio na predsjednicu zbog izjava u kojima “samo govori ono što svi vide i Bosni želi isto ono što si Bosna i sama želi”.

“Nema što, voditelj i pjesnik, duhovit kao stećak, fin kao Trump, a kad se drugi put požalite na loš humor u ovoj emisiji, kojeg nekad stvarno ima, sjetite se kakav humor moraju gledati Bosanci, inače čuveni po humoru na svoj račun. Ali kako ni Bosna nije što je bila nekad, što bi humor bio. Željno sada iščekujemo kakvim će seksizmom ovaj vrckavi vjeroučitelj počastiti Angelu Merkel koja se na stranačkom kongresu u Essenu otvoreno založila za zabranu nošenja burki i prekrivanja lica u Njemačkoj.”

Niz seksističkih komentara

Podsjetimo, Hadžifejzović je hrvatskoj predsjednici uputio sljedeće riječi:

“Poruka iz vjeronauka za hrvatsku predsjednicu, drugaricu Kolindu. Osoba može, ali ne može religija postati radikalna. Tumačenja vjera su vam banalna. Ne pristaje vam biti manijakalna niti antiklerikalna. Greška vam je kardinalna, pitajte bosanskog kardinala. Tek poneka plavuša je banalna. Vi morate biti ličnost intelektualna. Vi ste osoba senzualna, naša stanja prema vama su veoma emocionalna. Glede nas Bosanaca, vi ste gospođa fatalna, dapače, što više, žena idealna. Ne kvarite naša osjećanja, doduše, muški orijentalna prema vama, abnormalna i maksimalna. Drugarice predsjednice, za mene bi jedna komunikacija s Vama verbalana, u intervju formi bilateralna bila zadovoljština nenormalna. Ako vam je politička namjera kolonijalna onda znajte da ova zemlja ne smije biti federalna, već zajednička tronacionalna. I poruka finalna, u stresu ste, prijala bi vam terapija fizikalna i to zaista vrlo, vrlo radikalna.”


Komentari