SPLITSKA GLUMICA OTVORENO Ana Gruica o mladim glumcima: ‘Nisu ni u kakvoj prilici, mogu birati između dugog čekanja ili tacne u kafiću’

Ana Gruica (Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX)

Splitska glumica Ana Gruica je u novom intervjuu za tportal progovorila o brojnim temama, a dotaknula se i nedostatka poslovnih prilika za mlade glumce i glumice koji ‘friško’ dolaze s Akademije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ana Gruica Uglešić (@anagruica)

“Mladi glumci danas su ni u kakvoj prilici. Mogu birati između dugog čekanja ili tacne u nekom kafiću. Mnogi dobiju loše prilike ili nikakve. Uloge se dobivaju po principu tko s kim pije na šanku. Na Akademiji misliš da te čeka cijeli svijet. Kad je završiš, shvatiš da te čeka samo mama, figurativno rečeno. I da kreće borba. borba. Zamjeram sustavu koji ne zna iskoristiti potencijal mladosti. Koliko bi se predstava samo na Jadranu moglo napraviti za strance ljeti. Promoviranje naše baštine i kulture, a da se djeca bruse za nove izazove. Na sceni je puno toga i u, kako se ono kaže, utakmicama u nogama”, kazala je.

Glumica intenzivno trenira cijeli život, a otkrila je i odakle pronalazi motivaciju.

“Taj famozni trening uopće nije stvar estetike. Možda je nekad i bio, iako sam oduvijek imala širu sliku o vježbanju i njegovim koristima. Stvar je i mentalnog zdravlja biti fit. Uostalom, znanstveno je dokazana veza između tjelovježbe i, recimo, raspoloženja. Higijene tijela. Tog savršenog aparata koji nas pokreće. Minimalno pristojnosti prema tom aparatu je održavati ga. Kao da imate jedan jedini auto u životu, a odnosite se prema njemu kao prema kanti”, poručila je Gruica.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ana Gruica Uglešić (@anagruica)

 

 

 

Komentari