Splićanin koji pjeva o guzicama i sisama o Tram 11: ‘Odvratan je album i njihovi stavovi su mi odvratni’

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Nakon što je diskografska kuća Menart jučer obznanila da raskidaju ugovor s grupom Tram 11 te da nedavno objavljeni album ‘Jedan i jedan’, povlače i iz fizičke prodaje te sa svih digitalnih streaming servisa tvrdeći kako su ˝svjesni da je objava spomenutog albuma uvrijedila dio publike˝ te da im ˝to nikako nije bila namjera i radimo sve kako bismo ispravili ovaj nenamjeran propust. Menart nikada nije podupirao nikakav oblik mržnje već slobodu govora i različitosti˝, njihov potez sada su za Večernji list komentirali i domaći glazbenici Ante Cash te Mladen Badovinac i Saša Antić iz grupe TBF.

˝Kakva vremena! PR-ovac vladajuće stranke ima pravo na ironiju i umjetničku slobodu, a umjetnici nemaju. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se pojaviti neka izdavačka kuća koja je spremna pokupiti financijsko vrhnje ili će se još jednom pokazati da je u nominalno kapitalističkom svijetu ipak nešto ‘svetije’ od para. Recimo religija mainstream narativa˝, rekao je Ante Cash za domaći medij.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

˝Degutantno mi je što ako netko nema isto mišljenje odmah postane državni neprijatelj broj jedan. Gadljivo je to što nemaju svi pravo izraziti svoje mišljenje i stavove i ne razumijem zašto je ljudima zabranjeno objaviti svoj album, a recimo Jagić ima pravo žaliti za vremenima kada su ubijani svećenici. Gadljivo˝, dodao je glazbenik.

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

˝Odvratan je album i njihovi stavovi su mi odvratni˝

Situaciju je za Večernji komentirao i Mladen Badovinac iz splitskog sastava TBF, koji je, između ostalog, poznat i po hitu ‘Guzice i sise’.

˝Odvratan je album i njihovi stavovi su mi odvratni˝, kazao je kratko Badovinac.

I Saša Antić iz TBF-a komentirao je slučaj o kojemu danima bruje mediji i javnost. ˝Ne bih rekao da se radi o cenzuri s obzirom na to da je riječ o odluci diskografa, kao privatnog poslovnog subjekta. Album nije zabranjen, sigurno će izvođač i diskograf postić neki dogovor. Mogu pronaći drugog diskografa ili sami izdati, mnogi tako rade i to vrlo uspješno˝, pojasnio je Antić za Večernji.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL


Komentari