SPEKTAKL U VARAŽDINU: Snagu i brzinu odmjerili Nevera i avion, slavio je hiperautomobil

Foto: Promo

Na varaždinskom aerodromu su subotu se dogodio pravi spektakl. Snage i brzinu odmjerili su Rimac Nevera i akrobatski avion koji postiže brzine do 420 km/h.

Unatoč jakom i nepogodnom vjetru koji je ometao i vozača Nevere i pilota, obojica su priredili dvadesetominutni show za pamćenje za 300-njak gledatelja.

U velikoj borbi u kojoj su i Nevera i avion postigli brzine iznad 350 km/h, pobjedu je odnio hiperautomobil razvijen u Svetoj Nedjelji, Rimac Nevera.

“Nisam vidio tko je brži”, u šali je rekao Peter Podlunšek, poznati Red Bull akrobatski pilot s više od 10.000 sati najzahtjevnijih letova. Ovo nije prvi njegov dvoboj sa superautomobilima, ali je prvi puta da ga je netko pobijedio.

Foto: Promo

Rimac Neverom upravljao je vozač Miro Zrnčević, glavni testni vozač za Bugati Rimac. Miro, poznatiji kao Mrgud, maherski je odvozio ne samo utrku, već i akrobatski dio u kojem je avion vozio okrenut iznad Nevere.

“Peter je vrhunski pilot i danas je stvarno trebalo imati vrhunsko znanje i iskustvo. Akrobacija je sama po sebi opasna i morali smo imati puno povjerenje jedan u drugog, i drago mi je da smo već u prvom pokušaju uspjeli s akrobacijom”, rekao je Zrnčević.

Foto: Promo

Subotnji spektakl dio je trodnevnog susreta u kojem je jedan Varaždinac, inače ljubitelj vrhunskih automobila, odlučio u svoj rodni grad dovesti skupocjene automobile koje na ulicama i ne viđamo baš često. Varaždinom su se tako provezli Rolls-Roycei, Bentleyji, Jaguari, Porschei, Maseratiji, a vrhunac dana je bio dolazak Rimac Nevere. I to dolazak čak dva primjerka električnog hiperautomobila.

“Moja vizija je da i manji gradovi mogu biti centri vrhunskih automobilskih događaja. Drago mi je da su ovaj susret prepoznali naši prijatelji i partneri iz brojnih europskih zemalja pa tako vlasnici ovih automobila dolaze iz Švicarske, Italije, Njemačke, Slovenije….”, rekao je Krešimir Mostarčić, glavni organizator spektakla. Dodao je da će se slični događaji pod nazivom FLY OVER by CleanFellas održati i u Osijeku te Puli, ali nije želio otkriti tko će s kim odmjeriti snage.


Komentari