ŠOKIRAN ‘HRABRIM’ UPITOM MLADENKE! Glazbeniku prekipjelo: ‘Zamisli da pitam vozača autobusa mogu li mukte do Zagreba’

Ilustrativna fotografija: Canva

Zgrožen zahtjevom jedne mladenke, frontmen splistske grupe Viva Mario Salvador na Facebooku je napisao podužu objavu. Odlučio se za ovaj javni istup kako bi upozorio na jednu neprimjerenu praksu koju prečesto viđa pri organizaciji glazbe za svadbe.

“Dogodila se prijelomna situacija da sam odbijen za sviranje na vjenčanju jer sam naplatio uslugu praćenja gostujućeg izvođača. E od danas više nikada, nikome, ništa. Netko mora biti prvi. Dogovarajući posao sviranja na vjenčanju zamoljen sam od mlade da bi trebalo “usput” otpratiti izvođača koji bi gostovao u cijelosti prvi set s nama. Često pratimo izvođače i nije problem kad se radi o jednoj ili dvije pjesme, što je u redu iz kolegijalnih razloga, ali kad nas zamole da treba pratit 45 minuta onda to netko treba platit. Dakle, da ne bi bilo rekla-kazala, zamolio sam mladu da mi službeno pošalje upit sa zahtjevima na mail kako bi postojao pisani trag o svemu”, započeo je Salvador.

Dodao je kako im nikad nije bio problem odraditi humanitarnu akciju u kojoj bezuvjetno prate izvođače, no u normalnim okolnostima, netko treba platiti za sat vremena njihova posla.

Objasnio je potom Mario kako je taj drugi izvođač nastup s vlastitim bendom htio naplatiti mnogo više od cijene da ga prati Viva, ali i mladenki predložio da posao odradi s već angažiranim bendom.

“S obzirom kolika je razlika u cijeni, logično je da će mlada odabrati da preko naših leđa dobije bolju cijenu, ali nije očekivala da ću ja napravit svoju cijenu za pratiti tog istog izvođača, te je rekla da joj nije logično da joj naplaćujem nešto za što sam već plaćen. Zamisli!?”, šokirano je pisao Salvador, dodavši da angažiranje benda na vjenčanju ima svoje okvire.

Godinama je u ime napredovanja benda i uspostavljanja dobrih odnosa radio prilagodbe i dobronamjerno bio na raspolaganju, no priznaje kako je došao do točke da treba naplatiti sve dodatne zahtjeve, poput praćenja, korištenja instrumenata i razglasa.

“Zamisli da pitam vozača autobusa mogu li mukte do Zagreba jel mu autobus ionako ide za Zagreb. Našao sam se u situaciji da sam ucjenjen, ako nećete pratit mukte uzet ćemo nekog ko ‘oće. Pišem ovo sve skupa da dignem svjest o samopoštovanju i jer sam tašt.
Nekome je bitna glazba, nekome novac, poštujem i jedno i drugo, ali jedino ne poštujem ako nemaš samopoštovanje. Sretno kolege i prijatelji i nema đabe ni u stare babe”, zaključio je.


Komentari