Snažna poruka Marine Orsag: ‘Ja nisam LGBTIQ pa sve ostalo, ja sam sve ostalo pa i to!’

FOTO: Press

Komičarka Marina Orsag (41) nedavno zbog pandemije morala zatvoriti stand-up klub Studio smijeha te je nakon potresa ostala bez doma. U intervjuu za 24sata otkrila je, između ostalog, kako se nosi s novonastalom situacijom, ali i koji su joj budući poslovni i privatni planovi.

Kako se trenutno natječe u showu Tvoje lice zvuči poznato, upitana je što misli o članovima žirija, te tko joj se najviše dopada, a ona je odgovorila tko joj se i zašto najmanje dopada.

“Svi su mi relativno dragi. Nives je fenomenalna i predraga, Indira luda i otkačena, Navojec presimpatičan i šarmantan, Igor vrlo drag i nekako izvan svega. Ako moram baš birati, možda mi se upravo Igor najmanje dopada, ne zbog toga što mi stalno daje slabe ocjene, već zbog njegovih ponekad nespretnih komentara na skoro svaku transformaciju.”

O zatvaranju stand-up kluba Studio smijeha Marina je kazala kako joj je žao što se isti fizički zatvorio, no kako sam projekt ide dalje, a što joj pak omogućuje da ostvari neke svoje planove.

“Fizička lokacija Comedy Cluba je zatvorena do daljnjega i bit će dok ne smislim nešto, ali to ne znači da je cijeli projekt došao do kraja. Studio Smijeha osim što je bio Comedy Club je i najjači, najkvalitetniji i najpoznatiji brend stand up komedije u Hrvatskoj i dalje će nastaviti s produkcijom raznih showova i projekata. To sve je utjecalo na mene u vrlo podvojenom smislu. Dio mene je tužan jer je to sve gotovo, a dio mene presretan jer nakon što je povijest stvorena, scena je oformljena dovoljno da ne treba ‘mamu’ više i napokon se mogu posvetiti sebi i svojoj karijeri i projektima poput nastupa po dijaspori, na engleskom po svijetu, uzdizanja ženske stand up comedy scene i još puno toga.”


Nakon potresa komičarka je ostala bez doma, te se preselila kod najbolje prijateljice.

“Tako je, ostala sam bez stana i još uvijek čekam da se predstavnik stanara i većinski vlasnik zgrade sjeti da postoje i ostali stanari u toj zgradi osim njega i njegovih, i krene popravljati zajedničke prostorije i dio krova koji ne utječu na njegov život, ali utječu na život nekih stanara. Još ne mogu ni krenuti obnavljati svoj stan jer dio stubišta i krova koji ide prema mom i iznad mog stana nije popravljen. Al u takvoj državi živimo. Al nosim se ok sa svim tim, kao što sam se nosila i za vrijeme samog potresa i cijele situacije što se moglo vidjeti iz mojih statusa i medija. Imam divne ljude koji mi pomažu, a trenutačno živim kod najbolje prijateljice i zbrajam se nakon zatvaranja kluba, gubitka stana i napornih snimanja.

Kako je nedavno progovorila o zlostavljanju koje je proživjela od strane bivše djevojke, upitana je da navede jedan primjer, no Marina je kazala kako je progovorila kako bi ljudi shvatili da nisu sami i kako bi potaknula edukaciju, no kako su mediji njenu svjedočanstvo iskoristili za clickbait, dok su ju dodatno pogodili komentari ispod članaka, zbog čega je odlučila o toj temi više ne govoriti, no istaknula je nešto što je bitno za naglasiti.

“Iskreno, smeta me kad me se kao skoro jedinu javnu LGBTIQ osobu stalno etiketira takvim stvarima, a ja nisam LGBTIQ pa sve ostalo, ja sam sve ostalo pa i to.”

Za kraj otkrila je planove nakon showa TLZP, čije epizode prati sa svojom djevojkom, za koju je otkrila kako svaki put ima tremu prije emisije, te kako ju uvijek drži za ruku.

“Pa privatni planovi su što prije riješiti stambeno pitanje, možda i iseliti iz Hrvatske, a poslovni su nastupi na engleskom po svijetu, nastupi za dijasporu, jačanje ženske stand up scene, konkretiziranje mojih samostalnih showova, dovršavanje priručnika za bavljenje stand up komedijom i još puno drugih projekata.”, kazala je Orsag za 24sata.

Komentari

loading...