Smrdi vam odjeća od cigareta? Evo kako možete nesnosni smrad ukloniti na prirodan način

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Pušenje u zatvorenom prostoru ostavlja neugodan trag koji se zavlači u našu odjeću, zavjese te sjedeću garnituru. Kako biste se riješili neugodnih mirisa ili ih barem ublažili, pokušajte s nekoliko jednostavnih trikova koji zaista djeluju, piše Azra.

1. Ocat ili ugljen

U nekoliko zdjelica natočite malo vinskog octa ili stavite komadiće aktivnog ugljena te postavite u prostoriju u kojoj se puše cigarete. Imate li djecu ili kućne ljubimce, zdjelice odložite na povišeno mjesto. Ugljen kao i ocat upijaju i neutraliziraju neugodne mirise.

Wikimedia

2. Parfem na žarulji

Posprejajte malo vašeg omiljenog parfema po hladnoj električnoj žarulji. Kada se svjetlo upali i žarulja ugrije, prostorijom će se proširiti ugodan miris koji će barem djelomično prikriti dim i smrad cigarete.

3. Prirodne mirisne vrećice za ormar (npr. lavanda)

Osjetite li da su vaši modni dodaci poput rukavica, kape ili šala upili miris cigarete, a planirate ih nositi tijekom sljedećeg dana, ostavite ih sat na otvorenom neka se prozrači. Nakon toga stavite ih preko noći u plastičnu vrećicu zajedno s prirodnim mirisnim vrećicama za ormar.

4. Pijesak za mačke

U pepeljaru nasipajte malo običnog ili još bolje mirisnog pijeska za mačke. On će potpuno ukloniti neugodni miris opušaka, a i lakše ćete očistiti pepeljaru.

5. Soda bikarbona

Navečer prije spavanja posipajte sodu bikarbonu po tepihu, sjedećoj garnituri te rubovima prostorije u kojoj se pušilo. Ujutro usisajte usisivačem.

FOTO: Flickr

6. Ručnik i ocat

Prvo prozračite prostoriju, a nakon toga ručnik ili krpu umočite u ocat te minutu do dvije mašite po prostoriji. Miris cigarete trebao bi potpuno nestati.

Wikimedia

Komentari