Smanjite znojenje pomoću ovih sastojaka

Getty Images

Znojenje je prirodni pokušaj tijela da spusti temperaturu tijekom velikih vrućina.

Bez obzira na to koje preparate koristite, znojenje je nemoguće zaustaviti. Ali, moguće je smanjiti intenzitet znojenja.

To su soda bikarbona, crni čaj, jabučni ocat i limun.

Soda bikarbona

Soda bikarbona je vrlo je praktična za smanjenje znojenja. Malu kutiju sode bikarbone možete uvijek nositi sa sobom. Dovoljno je da uzmete prstohvat sode i malo vode i premažete dijelove tijela gdje se najviše znojite.

Crni čaj

Crni čaj djeluje kao prirodni dezodorans zbog kiselina iz njegovog sastava. U pola šalice vruće vode potopite crni čaj. Vrećice čaja izvadite nakon dvije-tri minute i ostavite da se hlade. Zatim ih možete staviti na dio tijela gdje želite i ostavite da djeluju pet minuta.

Jabučni ocat

Naime, jabučni ocat možete koristiti kao prirodni dezodorans jer uništava bakterije. Dovoljno je da jednom dnevno premažete pazuhe s nekoliko kapljica. Ostale dijelove tijela možete prije spavanja premazati mješavinom ocata i vode. Ovo će također od vas otjerati i komarce.

Limun

Još od davnina, limun je poznat kao odličan stabilizator tjelesnih mirisa, zbog čega se koristi i kod pojačanog znojenja. Samo treba premazati kritične dijelove tijela limunom, ostaviti da djeluje 15 do 30 minuta i isprati hladnom vodom, pišu Nezavisne.


Komentari