SLUŽBENO JE – STIŽE ‘PURPLE VLADAVINA’! Začetnici hard rock glazbe u zagrebačkoj Areni

Legendarna rock grupa Deep Purple iduće godine kreće na turneju koja ih 16. svibnja dovodi u Arenu Zagreb.

Jedan od najlegendarnijih bendova ikada, ovogodišnji izabranici Rock and Roll Hall of Fame, Deep Purple kreću na turneju povodom objave svog novog studijskog albuma “inFinite” koji bi trebao ugledati svjetlo dana u travnju iduće godine. U sklopu turneje prikladnog naziva “The Long Goodbye Tour” dolaze nam 16. svibnja 2017. godine u Arenu Zagreb.

Nakon što su obilježeni i upisani u povijest rocka kao bend koji je utemeljio novi zvuk te služio kao temelj mnogim nadolazećim bendovima (i gotovo svim garage bendovima); nakon što su im brojne pjesme završile pod etiketom klasika; nakon što su prozvani tvorcima “rifova koje svi znaju”, teško je postavljati  i smišljati nove ciljeve.

Da bi potaknuli interes kod dijela publike koji nije rođen za vrijeme premoćne purple vladavine i njihovog svetog grala “In Rock” (1970), “Machine Head” (1972) i “Made In Japan” (1973), koji su ih katapultirali na sam vrh prodaje koncerata i albuma diljem cijelog svijeta, purpleovci su bili prisiljeni zaploviti novim vodama. Njihov zadnji album “Now What” koji se prodao u preko 120 000 primjeraka mogli bi okarakterizirati svakako, samo ne i pukim ponavljanjem.

Ulaznice

U Hrvatsku ne dolaze po prvi puta, ali zato nam je ovo vrlo vjerojatno posljednja prilika da slušamo ove legende uživo.

Požurite po svoje ulaznice koje su u prodaji već od 19. prosinca putem Eventim sustava. Cijene se kreću, ovisno o kategoriji, od 290 do 690 kuna. Tako ćete za parter trebati izdvojiti 299 kuna, za Golden circle stajanje 399 kuna, 330 kuna za tribinu 1, 290 kuna za tribinu 2, a za VIP ložu 690 kuna.


Komentari