SLUČAJNO ILI NE? Nova TV snimila simpatičan blagdanski spot s poznatima, ali su na kraju izbacili najbitniju riječ

Foto: Screenshot Nova TV

Nova TV okupila je brojna poznata lica koja su u blagdanskom raspoloženju zapjevala jednu od najpoznatijih božićnih pjesmi, Zvončiće. Sanja Doležal, Marija Miholjek, Melkior Bašić, Renata Končić Minea, Fabijan Pavao Medvešek i Igor Mešin udružili su snage i snimili spot, i pri tome se dobro zabavili.

‘Jako mi je draga pjesma, prije svega jako mi je drago da sam tu u ovom bajkovitom ambijentu i draga mi je pjesma jer Zvončiće znam od rođenja u trbuhu. Jer je zapravo tekst hrvatski, tradicionalno napisao moj tata. I tata je bio jako sretan kad sam mu javila da je baš Nova TV odlučila ovaj spot s tom pjesmom nekako uljepšat. I super je matrica i super su svi otpjevali’, kaže Sanja Doležal.

Koliko voli blagdansku atmosferu, ne skriva ni Marija Miholjek. ‘Divan je osjećaj, baš je lijepo malo blagdanskog ugođaja, s obzirom na sve ove vijesti koje nam se događaju, ne proteklih dana već proteklih mjeseci, pa evo sad i godina. Stvarno je lijepo naći se u ovakvom ozračju i nadam se kako snijeg nećemo vidjeti samo u ovom božićnom spotu Nove TV’, kaže.

“Prvo je bilo ono ne, ne, ne mi nećemo plesati, oni neka plešu, mi nećemo plesati, ali nakon tri puta je išlo sve glađe. I na kraju smo bili bolji od njih. Od profesionalnih plesača samo da kažem. Mislim da će puno dama biti ljubomorno, ali ono pozitivno ljubomorno. S obzirom da ga svi vole, što da ja radim’, izjavili su Melkior Bašić i Renata Končić Minea.

Tako je Nova TV svojim brojnim gledateljima još jednom poželjela sve najbolje. No, u čestitki u kojoj žele sretne i vesele blagdane ni ove se godine, kao ni godinama prije, ne spominje riječ Božić. Podsjetimo, tema izbacivanja Božića iz komunikacije ovih je dana jako aktualna zbog smjernice Europske komisije u kojima se od zaposlenika traži da izbjegavaju riječ “Božić”, a što je osudio i predsjednik Republike Zoran Milanović.

Kontroverzni dokument, naslovljen “Jedinstvo jednakosti”, predlagao je da se u komunikaciji umjesto izraza “božićno vrijeme” koristi “blagdansko vrijeme”, a imenice poput poput “muž” i “žena” ili “otac” i “majka” zamijene s izrazima “supružnik” i “roditelj”.

Smjernice su izazvale brojne kritike na račun glavnog izvršnog tijela Europske unije, a reagirao je i Vatikan te je dokument u konačnici povučen iz upotrebe i vraćen na doradu.


Komentari