Slavko Sobin uspješan je pisac slikovnica o psima! ‘Šapice i pas koji je trčao za srećom’ njegova je nova priča

Foto: Instagram

Slavko Sobin (37) osim što je poznati glumac, uspješan je i pisac knjiga za djecu, točnije slikovnica u čijim glavnim ulogama su psi. Nakon velikog uspjeha slikovnica ‘Šapice’ i ‘Šapice i tajna zelene loptice’ koje su u rekordnom roku osvojile srca mališana i njihovih roditelja, objavljena je treća koji donosi nove priče neodoljive pseće družine. ‘Šapice i pas koji je trčao za srećom’ divna su i poučna priča o važnosti prijateljstva, toleranciji i prihvaćanju drugačijih, o važnim stvarima koje djecu treba naučiti u najranijoj dobi.

Promocija nove knjige održat će se u četvrtak 28.4. u 18 sati u Dječjoj kući Art-kvart Benčić u Rijeci.

Mrš, Dona i ostatak njihove pseće družine vole se igrati skrivača. Domišljat i znatiželjan, Mrš je pravi majstor u toj igri te uvijek pronalazi najbolja mjesta na koja će se sakriti. No ovoga puta, dok se uspješno skriva od Done, njegova će ga radoznalost odvesti na sasvim drugačiji put i u sasvim drugačiju vrst avanture – onu na kojoj će spoznati što sreća uistinu znači.

Omiljene četveronožne junake ilustrirao je Patricio Alejandro Aguero Marino koji se bavi scenografijom, kostimografijom, izradom marioneta, animacijom i ilustracijom. Posljednjih je godina za Mozaik knjiga ilustrirao slikovnice ‘Orašar’, ‘Vuk i sedam kozlića’, ‘Dječji bonton’, ‘Šegrt Hlapić’ i ‘Andersenove Bajke’.

Na promociji sudjeluju: autor Slavko Sobin, urednica Ana Vukasović, book blogerica Petra Petrović i moderator Marko Hadjur.

Inače, glumac je poznat po velikoj ljubavi prema psima pa se još 2019. godine pridružio dugogodišnjem projektu ‘Prijatelja životinja’.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Slavko Sobin (@slavkosobin)


Komentari