Slavi se međunarodni dan ženskog golfa: Na golf igralište Riverside u subotu su pozvane sve zainteresirane dame

Hrvatski golf savez uz podršku međunarodne krovne organizacije R&A realizira usvojenu strategiju popularizacije golf sporta u zemlji, s naglaskom na razvoj ženskog i juniorskog sporta.

U cilju popularizacije golfa među ženama svih dobnih skupina je i organizacija proslave međunarodnog dana ženskog golfa (www.womensgolfday.com), koja će se održati u Zagrebu, u subotu 29.5.2021. godine na golf igralištu Riverside.

„Pravi“ dan proslave je 2. lipnja, no oni su odlučili proslaviti ovaj dan unaprijed, tijekom vikenda, kako bi omogućili većem broju dama da se odazovu događaju i proslavi. Prošle su godine međunarodni dan ženskog golfa proslavili virtualno, i kasnije u rujnu i uživo, s obzirom na pandemijsku situaciju.

Pogledajte prošlogodišnju video poruku:

Međunarodni dan ženskog golfa slavi se na preko 900 lokacija u 68 zemalja svijeta. Ove godine slavi se po šesti put u svijetu, a treću godinu za redom u Hrvatskoj. U Zagrebu proslava uključuje besplatnu uvodnu školu golfa za sve zainteresirane dame svih dobnih skupina i zabavni format turnira, tzv „Texas scramble“ za golferice s početkom u 10 sati.

Očekuje se preko sto sudionica, a što članice naročito veseli, i puno novih lica u školi golfa. Odazvalo im se i puno donatora koji su prepoznali vrijednost ovog događaja i na taj način ih podržavaju u što svečanijoj proslavi, naravno uz pridržavanje mjera.

Nakon turnira i škole golfa, oko 12 sati bit će održana dodjela nagrada u formi tombole – sve su žene pobjednice! Voditeljica programa biti će Marijana Perinić, spisateljica, komičarka i voditeljica.

Golferice će proslaviti svoj dan, a svima im je zajednička želja upoznati što više dama svih dobnih skupina s ovim prekrasnim i zdravim sportom za fizičko i psihičko zdravlje, sportom za cijeli život, kojim se većina bavi rekreativno, no imaju i nešto vrlo dobrih i izvrsnih igračica i igrača.


Komentari