Sjećate li se ovog kviza? Emitirao se 15 godina i osvojio brojne gledatelje

Screenshot: Youtube

Popularan TV voditelj Oliver Mlakar postao je svojevrsni simbol televizijskog kviza Kviskoteka.

Brojni se gledatelji sjećaju popularnog televizijskog kviza Kviskoteke te njegove drvene maskote ‘Kviska’. Ovaj kviz općeg znanja nastao je 1979. godine a emitirao ga je TV Zagreb. Emitiran je 15 godina od 1980. do 1995. godine.

Kviz je organiziran u više igara, koje su se vremenom mijenjale. Jedna od igara bila je ABCD pitalice – uvodna igra, u kojoj natjecatelji pokušavaju osvojiti Kviska. U igri se birao jedan od četiri ponuđena odgovora. Osvojeni bodovi ovisili su o broju točnih odgovora: kad svi natjecatelji odgovore točno, dobijaju po jedan bod, ako je samo jedan točan odgovor, on vrijedi 4 boda. Kviska osvaja svaki natjecatelj ako ima 7 ili više bodova. Bliski susreti su bili dio igre gdje je trebalo spariti određene pojmove dok je u igri asocijacija opisan određeni pojam nizom rečenica, a igrači pokušavaju pogoditi.

Igra je stekla brojne obožavatelje a voditelj kviza u prve četiri sezone bio je Ivan Hetrich, a zatim od 1984. Oliver Mlakar, koji je postao simbol kviskoteke.

Kviskoteka je obnovljena 2006. na televiziji Nova TV, ali nije stekla raniju popularnost i skinuta je s programa nakon jedne sezone. Licencija za kviz prodana je 2008. srpskoj televiziji “Foks”.

Danas se mogu pronaći stare emisije koje nas rado vraćaju u trenutke kada smo ispred malih ekrana gledali ovaj omiljeni kviz.


Komentari