Sjajni glazbenici ostavili publiku bez daha

Izuzetni glazbenici i predivan ugođaj za savršeni kraj ljeta.

Sinoć je Ljetna scena Amadeo pripremila veličanstveni koncert za kraj ovogodišnje ljetne sezone. Vrhunski pijanist i jazz glazbenik Matija Dedić priuštio je svojoj brojnoj publici pravu glazbenu poslasticu.

Na svom drugom koncertu, ugostio je osebujne i zanimljive glazbenike koji su publiku ostavili bez daha. Uz vrhunsku glazbu, nije nedostajalo smijeha i zabave.

Skladatelj i pijanist Matej Meštrović, oduševio je publiku svojom improvizacijom. Osim što je zamolio djevojku iz publike da nasumično odabere 5 tonova, tražio je da svi namjeste štoperice na 8 minuta. Njegova improvizacija završila je u trenutku kada su štoperice počele odzvanjati.

Svakako valja spomenuti i Kristijana Beluhana čiji nas je specifičan vokal prošetao ulicama grada te probudio onaj stari zagrebački duh.

Uz vrhunsko pijanističko umijeće Matije Dedića, veliku je pozornost publike svakako je osvojio Tedi Spalato. Samozatajni pjesnik, specifičnog glazbenog izričaja pokazao se kao pravi jazz umjetnik.

Ako ste propustili ovu prekrasnu glazbenu priču, nikako ne propustite novi projekt Matije Dedića, Četiri godišnja doba za 3 klavira, koji ćete imati prilike poslušati 15. listopada u HNK.

Komentari