ŽANAMARI PERČIĆ: ‘UZ MOJE DVIJE VELIKE LJUBAVI glazba mi više nije smisao nego začin života’

Žanamari Lalić

Žanamari Perčić već nekoliko mjeseci pliva majčinskim i bračnim vodama, a planira nastaviti glazbenu karijeru. 

Supruga, majka, pjevačica i autorica pjesama dokaz je da je to itekako moguće. Uz to što je 3. svibnja postala majka , u sretnom je braku s Marijem Perčićem, a sukladno tome njeguje i glazbenu karijeru. Otkrila nam je kakvi su joj planovi za budućnost, koliko ju je majčinstvo promijenilo te koju ulogu u njezinom “novom životu” ima odabranik Mario.

12207689_10204602090283458_1966725928_n

Nedavno ste postali majka, kakav je to osjećaj i kako se snalazite s obvezama koje nosi majčinstvo?

Dajem maksimum od sebe kao i u svemu ostalome u životu, međutim u slučaju majčinstva ulog je najveći kao i posljedice, ako napraviš pogrešan korak. Gabriela je centar mog svemira kao i svijest da sam odgovorna za sve što će ona naučiti o svijetu i ljudima u početku svog života. Zato mislim da mi je ovo najbitnija uloga u životu.

Koji su Vam najljepši trenuci majčinstva, a koliko vam u onim teškima pomaže suprug?

Najmirnija sam kad je naša beba nahranjena, mirna i nasmijana. Jako je znatiželjna i često joj je sve oko nje zanimljivije od hranjenja pa sam morala svladati neke trikove. Za njih je presudan i Mario. Dok ju ja smirujem on pripremi bočicu i sl.

Koliko vas je i u čemu majčinstvo promijenilo?

Pa zapravo osim očiglednog – da kad postaneš majka tek onda počneš biti luda za djecom – sam ista kao i prije. I dalje previše razmišljam i promišljam svaki korak, i dalje strahujem i strepim oko svega što mi je bitno u životu, samo sad imam još jednu ljubav oko koje ću strahovati doživotno.

Nedavno ste rodili, ali vaša linija je besprijekorna. U čemu je tajna? Čarobnoj genetici, tjelovježbi ili nečem trećem?

Ja bih rekla da je sve u glavi. Fokus mi je poslije poroda bio na Gabrieli tako da sam jela isključivo ono što moram da mlijeko bude dobro za bebu. Muž mi je slagao obroke, ali je izbacio sol, ugljikohidrate, ulje i šećere i takvom prehranom su se istopili kilogrami. Kako ne volim izbivati iz kuće nedavno sam kupila set utega i šipki u Polleosportu i sad doma imam mini kućnu teretanu kad uhvatim malo vremena za sebe.

Gdje trenutno boravite? Jeste li u rodnom kraju ili Zagrebu?

Većinu vremena smo doma u Tučepima, ali često putujemo i dolazimo u Zagreb zbog posla. Uskoro ćemo ponovo u Zagreb snimiti spot za naš novi singl “Tako blizu”, s kojim nastupamo na Zagrebačkom festivalu 22.01.2016.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Ne vjerujem u definicije glazbenog stila. Nek se time bave oni koju ne pišu glazbu nego kritike. Ja ću im vjerojatno često davati materijala za razglabanje jer se nikada neću truditi da ostanem u kalupima i nišama kako bi im olakšala posao “definiranja”.[/box]

U kojem su stadiju vaši glazbeni planovi i ambicije?

Izbaciti ćemo novi singl i idemo dalje s nastupima. Govorim uvijek “mi” jer sam nakon ove porodiljne pauze ponovo okupila svoj bend. Sastav je isti kao dok smo djelovali pod nazivom “Žanamari & J’Animals”, ali sad ćemo ići samo pod mojim imenom čisto da naglasimo blagu promjenu glazbenog izričaja. Malo ćemo unjeti mekših nota u nove stvari, ali i dalje radimo i pišemo sa istim žarom i stavom kao uvijek. Možete pratiti naš rad na facebook stranici www.fb.com/zanamari.

Što glazba znači u vašem životu i kako osoba vašeg talenta i glazbenog stila živi od toga?

Glazba mi je nekad bila smisao života, a sada je uz moje dvije velike ljubavi, Gabrielu i Maria, ona ostala lijep začin života. Kad se odlučiš raditi glazbu koju voliš i ništa ne očekuješ onda ti je svaki korak, svaki osmjeh iz publike i svaki mali uspjeh velik kao kuća. Nisam krenula u ovu priču iz financijskih ambicija nego iz ljubavi prema glazbi i u mojoj je duši i glavi to jedini put. Do kud će me dovesti, samo nebo zna, ali je to isto nebo i jedina granica za emocije koje odašiljemo kroz svoje stvaralaštvo. Sigurna sam da ćemo i dalje inspirirati ekipu i pisati našu lijepu priču.

Imate li u glazbi uzore ili naprosto slijedite svoj stil?

Imam idole koji često utječu na moje raspoloženje i porive, pa tako indirektno utječu i na glazbu koja izađe iz moje glave kao rezultat nekog razpoloženja i emocije. Po pitanju glazbe koju slušam zaista nisam ograničena i zavisi od raspoloženja. Nekad mi paše malo, ajmo reći psihodeličniji rock zvuk tipa Alice in Chains, nekad drskost i tekstovi Josha Hommea – Queens Of The Stone Age, a ponekad se jednostavno želim prepustiti ludo dobrom vokalu poput Jamesa Arthura. Otkrivam stalno i neke nove bendove. Trenutno otkriće mi je bend Nothing More. Dobar “soundtrack” za trening ili putovanje na svirku je recimo album Waisting Light od Foo Fightersa, žestoka glazba ali jednostavne pjevne melodije i tekstovi za pjevušenje i podizanje motivacije.

Biste li pristali primjerice pjevati narodnjake?

 Ne. Jednostavno na samu pomisao na neke načine pjevanja, melodije i tekstove mi je muka u želucu. Ne osuđujem nikog, ali ja radije pjevam ono što sam doživjela i izražavam se na svoj način, a nekako mislim da to nikad neće biti niti slično nečemu što vi ili bilo tko drugi naziva narodnjakom.

Kako biste definirali svoj glazbeni stil?

Ne vjerujem u definicije glazbenog stila. Nek se time bave oni koju ne pišu glazbu nego kritike. Ja ću im vjerojatno često davati materijala za razglabanje jer se nikada neću truditi da ostanem u kalupima i nišama kako bi im olakšala posao “definiranja”.


Komentari