Strani mediji o Jacquesu: ‘Ostavio je svijet u šoku!’

Jacques Houdek (Foto: Zagreb.info)

Nastup Jacquesa Houdeka naprosto je oduševio svijet.

HRT-ov predstavnik na 62. natjecanju za pjesmu Eurovizije Jacques Houdek s pjesmom My friend večeras je, jedanaesti po redu, nastupio u okviru druge poluzavršne večeri toga najpopularnijeg televizijskog natjecanja u Europi, koje se ove godine održava u ukrajinskoj prijestolnici Kijevu. Odličnim nastupom prošao je u finale i u subotu 13. svibnja predstavljat će Hrvatsku u finalu Eurosonga!

Nastup Jacquesa Houdeka naprosto je oduševio svijet, ljude u Kijevu i gledatelje ispred malih ekrana. No, oduševio je i strane medije koji su se dan poslije raspisali o njemu.

>>>Jacques nam je donio finale Eurosonga, a pogledajte koga su sve s ‘Dore’ slali umjesto njega

Tako je BBC objavio oba Jacquesova lica, uz komentar: “Ako ste se pitali događa li se ovo stvarno, da, događa se”, uz hashtag popera, odnosno crossover popa i opere.

Iz Belgije stiže usporedba s njihovim predstavnikom Alexom Hirsouxom koji je na Euroviziji nastupio 2014. Kako kažu, Jacques je njegov “davno izgubljen brat”.

Screenshot
Screenshot

A iz susjedne Srbije stiže reakcije preplavljene šokom i nevjericom. Kako piše Kurir, “njegov je talent nestvaran”. Napravio je čudo i “ostavlja svet u šoku”.

Screenshot
Screenshot

Njihov Telegraf jednom rječju opisuje Jacquesov sinoćnji nastup te dojam koji je njime ostavio. “Hrvat je pokidao Eurosong!” kažu novinari Telegrafa te dodaju kako mu je Marija Šerifović uputila prejaku poruku.

jacquestelg
Screenshot

Njihova Marija Šerifović čestitala je Jacquesu emotivnom i simpatičnom porukom. “Bravo debeli!” poručila mu je Šerifović koja ga podržava od samog početka kampanje “Be My Friend”.

Screenshot
Screenshot

U svakom slučaju, na kojem god Jacques mjestu završio na ovogodišnjoj Euroviziji, svojom izvedbom učinio nas je ponosnima, a njegov duet ostavio je neizbrisiv trag u svijetu glazbe. To može izvesti samo Jacques Houdek!


Komentari