SPREMA LI SE NOVI ‘RAT’ NA ESTRADI? Jelena Veljača ‘napala’ Ivanu Vidu

Facebook

Ivana Vida, supruga Domagoja Vide, na svojem je Instagram profilu objavila fotografiju odjeće koja e skupila u pranju. Prema njezinim riječima za to je bila kriva spremačica, a svoje je obožavatelje pitala treba li joj dati otkaz. Na svojem Facebooku, poznata spisateljica i redateljica, Jelena Veljača je komentirala njezin ispad.

“Meni je u redu da kažeš prijateljici ili u zatvorenoj grupi ili na zatvorenom profilu na kojem imaš 200 ljudi: ‘Isuse, uništila mi je vestu u kojoj mi grudi izgledaju brutalno i koja me ne pika kada ju odjenem bez grudnjaka… Ali na Instagramu?

To ti je meni kao priča o muškoj poziciji moći. Zašto je profesor kriv ako ima seksualne odnose sa studenticom koja ga se bojala pa je spavala s njim u nejasnoj iluziji da će joj to nekako pomoći. Barem da prođe ispit. Ne, iako je punoljetna, nisu ravnopravni i ravnopravno ne snose odgovornost. Tako je i ovo. Imam bedinericu i ja. Al ne bi mi na pamet palo trashati je na Instagramu. Ne samo zato što je to znak nedostatka stila (iako je), nego i zato što mi je jasno da imam upper hand kao netko tko a) plaća tu osobu, b) ima 36 tisuća pratitelja, c) o čijoj volji ovisi njezina egzistencija.

Pozicija moći je tu malčice druga, zato. Zato je njezina objava upitna i jako bez veze, a ne zato što ne mislim(o) da je slobodno tržište i sloboda govora nešto što ne bi trebalo promicati”, napisala je Veljača.


Komentari