Sin ili kći? Hrvatska dizajnerica izjavom o djeci podijelila roditelje

FOTO: Instagram

Poznata hrvatska dizajnerica Helena Štedul objavom na Instagram profilu izazvala je žestoke reakcije pratitelja, posebno onih koji imaju djecu. Naime, dizajnerica je objavila fotografiju svoje kćeri i u opisu napisala da iako je njezin sin prvi i jedini, da je upravo njezina kći savršeni balans u njezinom životu:

Nisam vam nikad ispričala, koliko intenzivno i jako su obitelji Bockaj/Štedul željele djevojčicu. Nakon 4 sina, moj otac je bio OČAJAN. Molim vas jednu curicu, preklinjao je. Kad sam ostala trudna s Amelie i dalje mi nitko nije vjerovao da je curica. Rekli su mi: “tek kad se rodi, vjerovat ću” ? Teške su to borbe bile, ali danas najveće ljubavi. Obožavamo ju svi!!! Ona je naša ljubav, sreća i blagoslov. Sanjala sam kako će izgledati, na koga ce ličiti, kakvu narav ce imati…Posebna je, svoja, nježna i divlja u isto vrijeme i bila bi iznimno tužna da nisam upoznala takvu vrstu ljubavi. Znaš kako se kaže: “ako kao roditelj nisi dobio curicu, nisi upoznao pravu ljubav”. Obožavam sina, da se razumijemo, on je moj prvi i jedini, ali ona je savršeni balans u našem životu. Milice moja obožavam te“, napisala je Štedul.

No nisu se svi složili s njezinim mišljenjem i stajalištem. Njezini su je pratitelji u komentarima upitali znači li to da ako su roditelji dobili sina, da onda osoba nije upoznala ljubav.

Sinovi su jako vezani uz majke, ali u određenoj dobi, kad nastupi pubertet, lagano dižu ruke i odlaze što prije mogu. Ja ti govorim iz svog iskustva gdje na kraju samo kćer ostane brinut o bolesnim roditeljima. Ta požrtvovnost nam je u genimaa, i da se razumijemo, ne generaliziram, čast iznimkama“, odgovorila je dizajnerica.

Ubrzo je stigao i novi komentar: “Bože, gluplju izjavu nisam čula već odavno. Koji velikan je to “izmislio”? Onaj koji nije uspio dobiti sina pa tješi sam sebe?

Na to je Štedul objasnila da ne generalizira, ali “da su curice curice” te da odgovorno stoji iza svoje izjave s obzirom na iskustvo, odnosno količinu muške djece u obitelji. S njom se složio Dejan ustvrdivši da se “curke ipak više vraćaju”. Štedul je objasnila da je jako navezana na svog sina, njezino prvo dijete, i da ga obožava, ali da svima želi jednu djevojčicu u obitelji da osjete tu vrstu ljubavi i povezanosti.

Neki pratitelji složili su se s dizajnericom da su kćeri nešto sasvim drugo, pogotovo što se tiče povezanosti i privrženosti očevima. Međutim, Petra je ustvrdila da su curice slatke, no da sinovi štite majke i da nema posebnije veze od one između majke i sina: “Da nije tako, ne bi svekrve imale lošu reputaciju i bile trn u oku snahama.

Bojana je podijelila s dizajnericom svoju i muževu želju da im prvo dijete bude curica.

Ja sam imala istu situaciju. Moj muž također ima sina iz veze prije, predivnog, slatkog Huga. Kad sam ostala trudna s Noellom priželjkivali smo curicu, ali nismo imali sreće, toliko smo željeli Amelie da smo išli na treće. Nismo požalili. Svi se super slažu i pravi smo tim. Želim vam svu sreću. Na kraju, to je jedino što nam ostaje“, kazala joj je Štedul.

No, uslijedila je i negativna reakcija na komentare.

Ja virujen da je to super i da je to ogromna ljubav, ali mi je jako ružno to reći jer odmah razmišljam “a šta je tom dječaku u glavi kad čuje da ovako nešto kaže”. Ono, sine, prvi si mi i sve to stoji, al da nema tvoje sestre ja ne bih znala šta je to prava ljubav?! Whaat? Pa kad to čuju, nije ni čudo da se otuđe od roditelja. P.s. Poznajem dosta žena koje su se otuđile od roditelja, a bome i dosta muškaraca koji imaju divan odnos sa svojim roditeljima, ko npr moj muž“, napisala joj je pratiteljica.


Komentari