POPOVIĆ ZAVAPIO SRPSKIM MEDIJIMA: Hrvatsku optužio za tešku diskriminaciju!

Severina i Popović već su pet mjeseci na sudu, a konačna presuda otišla je u korist pjevačice.

Županijski sud u Zagrebu donio je odluku da Severina može upisati svog sina Aleksandra u vrtić u Zagrebu, a Milan Popović je tu odluku prokomentirao kao diskriminaciju nad njim, zakonskim skrbnikom i ocem djeteta, zato što je Srbin. Spor se vodio zbog toga što je Severina upisala Aleksandra u vrtić u Zagrebu bez da se prethodno usuglasila s ocem djeteta, Popovićem.

U presudi je stajalo kako je u interesu djeteta da nastavi s pohađanjem vrtića u koji je već ranije bio upisan jer se tamo osjeća dobro i jer se dobro uklopio. To baš nije leglo dobro Popoviću koji se obrušio na hrvatski sud.

Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

>>> SEVERINA ZAGORČALA ŽIVOT POPOVIĆU: Milan je zbog ovoga poludio, a Sevka bi mogla ispaštati (FOTO)

Izjavu Milana Popovića prenosimo u cijelosti: 

“Treći put zaredom, Županijski sud poništava mene kao zakonskog skrbnika i oca i uskraćuje moje zakonsko pravo da brinem i skrbim o svom djetetu ravnopravno s njegovom majkom. I dok se hrvatski sustav diči najvišim standardima zaštite djece, po svemu sudeći samo deklarativno, odluka, poput ove, potvrđuje upravo suprotno, poraz tog sustava, jer se osnovno načelo zajedničkog roditeljskog skrbništva u praksi redovito krši.

Nikada nisam pravio bilo kakvu razliku između ljudi različitih vjeroispovijesti, nacionalnosti i boje kože, ali počinjem vjerovati da odluke Županijskog suda možda imaju veze s mojim porijeklom i zato što sam Srbin. Po diskriminatorskim presudama Županijskog suda stječe se dojam da otac treba biti samo povremeni posjetilac djeteta i dobar platiša alimentacije.

Sigurno je da ću pravdu potražiti pred najvišim sudskim instancama Hrvatske, ali samo kao uvod u problematizaciju ovog pitanja pred Europskim sudom u Strasbourgu i drugim najvišim institucijama Vijeća Europe i Europske Unije. Vjerujem da mnogi očevi na području bivše države ili cijele regije imaju ovakve i slične probleme i siguran sam da mnogi dobri, ali diskriminirani očevi imaju što reći na ovu temu”, izjavio je Milan Popović za srpski Blic.

>>> OTKRIVEN SEVKIN FETIŠ: Nećete vjerovati što radi na svakom svom koncertu! (VIDEO)

Komentari