OBJAVLJENI I GLASOVI GLEDATELJA: Nećete vjerovati kome je hrvatska publika dala najviše bodova! (FOTO)

Facebook

I dok su Hrvati susjedima dala najveći mogući broj bodova, ove godine nije bilo “dobrosusjedskog”darivanja dvanaestica.

Sistem televotinga nije dao podatke o točnom broju glasova koje je pojedinom kandidatu dala neka zemlja, pa je bilo teško razaznati je li glasovalo po dobrom starom susjedskom načelu kao prijašnjih godina ili nekako drugačije. Obznanjivanje rezultata počelo je javljanjima iz studija zemalja sudionica prilikom čega su se na ekranu prikazivali rezultati od 1 do 10 koje su dodijelili članovi žirija, a voditelj bi na kraju pročitao i kome ide 12 bodova. Nakon toga uslijedilo je čitanje rezultata televotinga pri čemu je broj telefonskih poziva pretvoren u bodove koje su čitali voditelji na pozornici u Stockholmu.

GLASOVANJA
Screenshot

U početku se činilo da će proglašenje pobjednika izgledati kao i prijašnjih godina kad se već unaprijed moglo s priličnom sigurnošću zaključiti tko će biti prvi. No novi je sistem unio prilično napetosti u veliko finale. Iako je Australija vodila gotovo čitavo vrijeme, u napetoj završnici, zahvaljujući bodovima televotinga, pobjedu je odnijela Ukrajina, piše Jutarnji.hr.

Iznenađujući rezultat

Svakako najzanimljiviji podatak je taj da je najviše glasova iz Hrvatske otišlo u ruke Srbije, pa su tako od naše publike dobili 12 bodova. S druge strane, publika iz Srbije Nini Kraljić dala je svega četiri boda, dok su Hrvatskoj maksimalan broj bodova, 12, dali gledatelji iz Bosne i Hercegovine. Kome su svoje glasove dali Hrvati, pogledajte  u detaljnom popisu.

Evo kako je glasala hrvatska publika

Srbija 12

Ukrajina 10

Rusija 8

Švedska 7

Austrija 6

Australija 5

Poljska 4

Mađarska 3

Francuska 2

Bugarska 1

Za Hrvastku glasovale zemlje regije

I dok su Hrvati susjedima dali najveći mogući broj bodova, ove godine nije bilo “dobrosusjedskog” darivanja dvanaestica. Naime, najviše smo bodova dobili od Bosne i Hercegovine (10), a zatim slijede Slovenija (8), Crna Gora (6), Makedonija (5) i Srbija (4), što na kraju čini zbroj od 33 boda.

>>>NINA KRALJIĆ OBRATILA SE FANOVIMA: Oni joj jasno pokazali što misle o sinoćnjem nastupu (FOTO/VIDEO)

>>>POLJULJALA GLAZBENU I POLITIČKU SCENU: Evo tko je djevojka o kojoj bruji čitava Europa (VIDEO)


Komentari