NEPOTIZAM ILI SLUČAJNOST? Ovo su SLOŽNA BRAĆA koja vrte bijesne milijune (FOTO)

Facebook / Braća Mamić

Nije bez razloga još u nekim dalekim vremenima nastala poslovica “složna braća kuću grade”, višestruko smo se osvjedočili primjerima kako su upravo braća najbolji poslovni partneri.

Uzmimo samo prvi let avionom kada su braća Orville i Wilbur Wright nakon mnogobrojnih pokusa, davne 1903. godine konstruirali prvi avion te u Kitty Hawku u sjevernoj Karolini izveli prvi let u povijesti. U svijetu postoje još brojni primjerci bratske suradnje pa su Dick i Mack McDonald zaslužni za najpopularniji lanac brze hrane. Četvorica braće osnovala su i čuveni Warner Brothers studio koji je iznjedrio brojne filmske hitove.

e67157e0-d4be-11e4-bb94-9ba16f1fff84_wrightbros
Wilbur i Orville Wright

Najljepše bajke i pripovijetke, također su izašle iz pera, svima poznate braće Grimm. Jednojajčani blizanci David i Frederick Barcklay stoje Daily i Sunday Telegrafa te Ritz hotela. Chico, Groucho, Gummo, Harpo and Zeppo Marx zajedno su činili obiteljsku komičarsku grupu 1930-ih.

Four of the five Marx brothers, from left, Chico, Groucho, Harpo and Zeppo, pose in 1930.  (AP Photo)
Four of the five Marx brothers, from left, Chico, Groucho, Harpo and Zeppo, pose in 1930. (AP Photo)

Ajmo mi na naše: OVO SU NAJPOZNATIJA HRVATSKA BRAĆA! 

Kako u svijetu, tako su i u Lijepoj našoj kroz povijest pa sve do danas braća itekako dobro surađivala na poslovnom polju.

U davna vremena, godine 1904. Antun i Stjepan Radić osnovali su Hrvatsku pučku seljačku stranku. Stranka je u to vrijeme uživala veliki ugled. Po svojim načelima bila je konzervativna stranka koja je smatrala hrvatsko seljaštvo, tada ogromnu većinu u hrvatskom društvu, temeljem hrvatskog naroda. Bila je najprihvaćenija politička stranka među Hrvatima u prvoj polovici 20. stoljeća.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Preko političkih uspjeha do jezikoslovaca Mažuranića, samozatajnih poduzetnika Ante i Ivana Todorića koji “teže” milijune i uvrstavaju se u naše tajkune, do sportskih krvnih veza od Ivice i Janice, sestara Zninović, braće Skelin pa sve do brace i seke – Nevenke i Željka Kerum. Braću Granić (Matu i Gorana) svakako ne smijemo zaboraviti.[/box]

Facebook

Nije čudno da se u obitelji njeguju zajednički talenti, pa su tako svoje zvonke glasove podjelile Ivana i Marija Husar te Denis i Haris Ahmetašević (Soulfingers), a daske koje život znače Boris i Mario Mirković, Kristijan i Robert Ugrina te Goran i Bojan Navojec, dok sestre Morana i Martina djele strast za modom i čine brend Boudoir.

Kako se narodski kaže “šećer na kraju”, tako smo i mi za kraj ostavili one najpoznatije (ako ste mislili da smo ih zaboravili – NISMO), a oni su upečatljivi i prepoznatljivi: Zoran i Zdravko te Niko i njegov brat Robert također. Ova četvorka odabrala je nogometni svijet, a plivaju i trenerskim i poduzetničkim vodama, poznati su i po odabiru zgodnih dama.

Facebook

Braća Mamić dijele mnogo toga, ali nedavno nisu mogli zatvorsku ćeliju kako ne bi utjecali jedan na drugoga, no nama se čini da su oni toliko povezani da ih ne mogu razdvojiti ni hladne zatvorske rešetke ili kako je Zdravko nedavno u jednoj televizijskoj emisiji zapjevao: “Ne može nam nitko ništa, jači smo od sudbine…!”


Komentari