MUČAN ISKAZ: Tina Katanić o detaljima skandala o kojem je brujala cijela Hrvatska

Facebook

Manekenka i voditeljica Tin Katanić prijavila je trojicu mladića nakon što su u javnost iscurile eksplicitne snimke nje i dvojice mladića.

Na temelju njezinog iskaza i podataka iz mobitela, koji je pronađen kod M. K. i zaplijenjen, odvjetništvo je podnijelo optužnicu protiv Domagoja R. (24) za neovlašteno snimanje i distribuciju tih snimki.

Na mobitelu, koji je Domagoj prodao kad su mediji počeli pisati o snimkama, policija je pronašla 24 snimke kraćeg trajanja koje prikazuju Tinu u odnosu s dvojicom mladića te ih sud tereti kao dokazni materijal.

Zbog opasnosti od bijega sud je Domagoju odredio istražni zatvor te će ga policajci, čim ga lociraju i uhite, odvesti u zatvor u Remetincu, s obzirom da se na sudske pozive do sada nije odazvao, a adresa mu je nepoznata, pišu 24 sata.


Početkom studenog 2014. godine,  Domagoj je nazvao Tinu i dogovorio susret. Kad su se našli, on je već bio u društvu s J. L. i D. Z. Svi četvero su pili više vrsta alkohola, a što se točno dogodilo Tina se ne sjeća jer je bila u alkoholiziranom stanju. kako je navela tužiteljima.

Nije mu prvi sukob sa zakonom

Domagoj R. je pak u odgovoru na optužnicu ustvrdio je da ne postoji nijedan konkretan dokaz koji je može potvrditi. Da je imao namjeru objaviti snimku pustio bi ih sve te da su one puštene s mobitela J. M., navodi Domagoj.

Nakon što su snimke izašle u javnost život mu se pogoršao, počeo je dobivati prijetnje, a propalo mu je i nekoliko nogometnih transfera.

M. K., kod kojega je policija pronašla i zaplijenila mobitel, istražiteljima je ispričao da je u travnju ili svibnju 2015. htio kupiti mobitel i da mu je Domagoj prodao iPhone 6 za oko 3000 kuna. Tvrdi da nije uspio otvoriti mobitel ni pregledati njegov sadržaj jer je bio šifriran, a Domagoj mu nije otkrio šifru. Kupio ga je nekoliko dana prije ili poslije nego što se snimka pojavila na portalima.

Domagoju ovo nije prvi sukob sa zakonom, a već je bio pravomoćno osuđivan zbog ucjene u travnju 2012. Također je bio optužen za potradanje roditelja bivše djevojke kojima je otuđio Rolex i 170 000 kuna gotovine.

Tinin iskaz

Tina navodi kako ju je početkom 2014. godine nazvao Domagoj R. (24). Kada se našla s njim, bio je u društvu s J. L. i D. Z. Svi četvero su konzumirali više vrsta alkohola. Što se točno dogodilo ne sjeća se jer je bila u alkoholiziranom stanju.

Kada  se sljedeće jutro probudila u tom stanu, tamo su još bili i Domagoj R., D. Z. te J. L. Već tada joj nije bilo jasno što se dogodilo prethodne noći. Kada se probudila, osjećala je nelagodu s obzirom na to da je intuitivno osjećala da nešto ne valja, no nije znala što.

Katanić je također navela kako se sjeća da je sljedećeg jutra pokušala od Domagoja dobiti njegov mobitel, no on joj ga nije htio dati.

Krajem svibnja ili početkom lipnja 2015. godine prijatelji su joj rekli da njezina eksplicitna snimka s J. L. i D. Z. kruži WhatsAppom, a kasnije i internetskim portalima.

Nakon ovog događaja Domagoja je vidjela još svega nekoliko puta, međutim, kako joj je njegovo ponašanje bilo čudno, odnosno osjećala je da tu nešto ne štima, prekinula je komunikaciju s njim.

Komentari