PRAVI PREOKRET: Jacques dobio ispriku od avio kompanije Croatia Airlines, a njegov obožavatelj potom ukazao na prevaru (FOTO)

Facebook

Isprika Jacquesu Houdeku iz avio kompanije Croatia Airlines.

Podsjećamo, avio kompanija Croatia Airlines “opako” se zamjerila pjevaču Jacquesu Houdeku. Na svojoj Facebook stranici uputio je kritike na račun ove kompanije jer, kako kaže, na direktnom letu prema Zagrebu pojavile su se usputne postaje koje prethodno nisu najavljene.

Problem nije samo u nenajavljenim postajama. Naime, prema Jacquesovim rječima, prilikom stajanja i putnici koji nisu stigli na svoje odredište morali su napustiti avion i još jednom proći sigurnosnu provjeru. 

>>>JACQUESU JE PREKIPJELO: ‘Tako nešto još nisam doživio!’ (FOTO)

No, osim kritike upućene Croatia Arlinesu, Jacques je prenio poruku koja je izazvala oduševljenje njegovih fanova. Naime, poanta posta je da ljudi ne trebaju šutiti, kako je naveo, kada treba pohvaliti, ali i ukazati da stvari ne štimaju:

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Jacquesu je vrlo brzo stigao odgovor iz avio kompanije Croatia Airlines, a objavili su ga na njegovoj službenoj Facebook stranici, u kojima stoji da shvaćaju kako ovakva procedura može inkomodirati putnike, no oni moraju poštivati međunarodne sigurnosne procedure:

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Njihova isprika bila je nejasna Tinu Franovicu, koji je na istu odgovorio i objasnio situaciju:

“Postovani,

Od sluzbe za odnose s javnoscu jedne zrakoplovne kompanije ocekivao bih malo vise profesionalnosti i bolje poznavanje zrakoplovne terminologije. Naime, let OU380 na koji se referirate uistinu sadrzi napomenu o meduslijetanju, no navedeno meduslijetanje definirano je kao “technical stop” (screenshot: http://imgur.com/a/YO5vy).

Prema definiciji ICAO-a (http://www.icao.int/dataplus_archive/Documents/GLOSSARY.docx), “technical stop” je “meduslijetanje koje se (najcesce) koristi kako bi se avion opskrbio gorivom ili kako bi se napravili manji zahvati na letjelici”. Isto tako, izricito se navodi kako prilikom takvog oblika meduslijetanja NEMA iskrcavanja putnika. (“A stop most commonly used to refuel the aircraft, to make unexpected essential repairs or to respond to some emergency need to land the aircraft. No traffic is unloaded or loaded during a technical stop.”)

Dakle, u ovom se slucaju nikako ne moze raditi o “technical stopu”, s obzirom da su putnici iskrcani iz aviona, bez obzira na to koji je razlog iskrcavanja. Dakle, radi se o slucajnom (ili namjernom) laznom oglasavanju, te su takvom terminologijom putnici dovedeni u zabludu.

Nadam se da cete sto prije ispraviti navode na vlastitoj web stranici kako se takvi slucajevi vise ne bi ponavljali. Koliko vidim, gospodin se zalio na iskrcaj iz aviona i ponovni ukrcaj a ne na meduslijetanje sto je potpuno u skladu s onim sto mu je prezentirano prilikom kupovine avionske karte.

Srdacan pozdrav”, stoji u Tinovom komentaru, kojim je ukazao, kako je Dubravko dodao, na “prevaru koju CroatiaAirlines koristi da bi svoje potencijalne putnike odobrovoljio da kupe kartu premda rade zaustavljanje s iskrcajem putnika”.

Tin je komentarom oduševio ostale komentatore na stranici, a najviše samog Jacquesa Houdeka koji mu je odgovorio: “HVALA Tin Franovic tko god da jesi što si SHVATIO o čemu jedan mali (dobro, ne baš tako mali) običan čovjek govori!!!”


Komentari