HULJIĆ ‘RASPALIO’ PO DOMAĆOJ ESTRADI: ‘Ovo što se danas radi je bijedno, ispod svakog kriterija’

Facebook

“Moj odabir je da mi se to više ne radi.”

Tonči Huljić bio je gost u emisiji Radio Dalmacije i tamo se žestoko obrušio na domaću glazbenu scenu, osobito onaj dio za koji je i sam zaslužan. Ovaj osebujan umjetnik zaslužan je za slavu Jelene Rozge, Jole, grupe Magazin, Petra Graše i drugih.

“Ovo što se danas ovdje sluša, ja sam to počeo prvi raditi prije 10 godina, čak bih se usudio reći da je Rozga bila rodonačelnik tih stvari. Danas će ona prva izaći iz toga zato što je ovo što se danas radi bijedno, to je ispod svakog kriterija. Ono što mi radimo ima neku suvislost, ima neku poveznicu sa životom. Mi možda možemo sami sebe uvjeravati da je to neki normalan život, a možda to nije realni život. Možda je realni život upravo to da vikendom svi moraju izaći van, izopijati, iskresati i da o tome treba pjevati, ali to je stvar osobnog odabira. Moj odabir je da mi se to više ne radi. Drugi te pjesme rade zato što ne znaju ništa bolje, a ja kad moram pisati te pjesme moram isključiti 50 posto svoje inteligencije, a moram i dalje biti kreativan. Znači ne da mi se isključiti 50 posto mozga, želim raditi s mozgom i sa dušom i zato evo, polako radim druge stvari i drago mi je što ljudi to prepoznaju”, rekao je Huljić, pojasnivši da misli na pjesme kao što je “Moje zlato” i “Srce za vodiča”.

Nakon priznanja u kojem je naveo da nikad nije mislio da će se baviti poslom kojim se bavi, izjavio je: “Ovdje kod nas stalno ili arlauču, mašu zastavama ovim, onim, prošlim, sadašnjim, ajmo, busaj se u prsa, a sa druge strane imaš turbo folk i negdje između te dvije krajnosti se zapravo odvija onaj pravi život”.

Tonči i njegova žena Vjekoslava zaslužni su za većinu velikih hitova koje  izvode neki od naših najvećih estradnih imena, a u nastavku vam donosimo neke najbizarnije stihove:


  • Uzmi da je ovo kraj, knjigu mi ne otvaraj jer si svakodnevno nju kidao po stranicu (Minea)
  • Put se otputuje, bol se odboluje, a ti si godinama već i jednina i množina mog života zadnja riječ (Jole)
  • Trebam te ja, nije način da okrećeš mi leđa zato jer smo razlika ko minus i plus, ko Amer i Rus u mom svijetu ti si korov, a ja hibiskus (Jelena Rozga)
  • I znam, da bit’ će ajme, ajme znam, da sutra bit’ će idi ne gledaj me (Magazin)
  • Krojači sudbine moje razbijte tanjur fini od porculana, vratite taj otučen sa svih strana, jer ova je ljubav ko jeftina hrana lošeg restorana (Jelena Rozga)
  • Večeras ja ulazim u klub prva mačka, plesna kraljica o, bjež’te, epizodne nule ja sam glavna uloga, svih predstava (Severina)
  • Dani su bez broja imena i boja od kad nisam tvoja ja. Pjesma galebova mora preko mora, a bez tebe ja ne mogu ni koraka (Magazin)
  • Sada znam da sam jedina na svijetu sišla na planetu što se tobom zove (Doris Dragović)

 

Komentari

loading...