(FOTO) Premijerno izvedena predstava Orašar u kazalištu Trešnja

Foto: PR

Čarobnu blagdansku bajku Orašar, u Gradskom kazalištu Trešnja uprizorio je redatelj Paolo Tišljarić, kao dramsku predstavu prema Hoffmannovoj bajci Orašar i mišji kralj. Predstavu je adaptirala dramaturginja Lada Kaštelan, a u Trešnji je postavljena u suradnji s partnerom predstave, Lidlom Hrvatska.

Premijeru predstave koja uči o prijateljstvu, ljubavi, opraštanju i slobodi mašte, ovoga petka nisu propustile ni brojne osobe iz javnog i društvenog života kao što su Petra Kurtela, Marijana Mikulić, Tamara Vrdoljak, Sanja Pilić, Ante Krstulović, Ivan Veljača i drugi.

U ulozi Orašara je Marin Klišmanić, djevojčicu Marie igra Dubravka Lelas, u ulozi njezinog brata Fritza je Matija Čigir, primabalerinu Ernestinu utjelovit će Ivana Bakarić, Silvio Mumelaš je u ulozi strica Drosselmeiera, a Vini Jurčić u ulozi Luise.

Scenografkinja predstave je Irena Kraljić, kostime je osmislila Tea Bašić Erceg, koreografkinja je Blaženka Kovač Carić, rasvjetu je oblikovala Vesna Kolarec, a plakat je dizajnirala i ilustrirala umjetnica OKO.

Predstava je namijenjena i malima i velikima, a u Trešnji će igrati kroz prosinac i siječanj. Svi će u njoj moći naći nešto za sebe, ako je budu gledali otvorenih očiju i srca.


Komentari