(FOTO) Dodijeljene nagrade Cesarica 2018: Glazbenici slavili glazbu i hitove

Foto: PR

“Draga publiko, ovo je vaša večer jer večeras dodjeljujemo nagrade onako kako ste ih vi zamislili. Zato dobro došli na dodjelu Hrvatske glazbene nagrade publike za hit godine – Cesarica!” riječi su na samom početku svečanosti dodjela nagrada najveće hrvatske glazbene nagrade publike za hit godine – Cesarica koja se održala u studiju Hrvatske radiotelevizije “Anton Marti”.

Pod motom Moj glas za hit godine” već drugu godinu zaredom publika bira hit godine među najboljim glazbenim ostvarenjima i odlučuje koja će pjesma osvojiti laskavu titulu i nagradu Cesarica – Hit godine. Publika je u protekloj 2018. godini mogla glasovati za predložene pjesme koje voli i sluša te je tako svojim glasovima izabrala po jednu pjesmu u finale, a večeras na svečanoj dodjeli nagrada uručene su nagrade svim mjesečnim hitovima i finalistima čije su pjesme nominirane za Cesaricu.

Priredbu je otvorila Nina Badrić, dobitnica prve Cesarice za pjesmu “Dani i godine”, a razveselila je publiku izvedbom nagrađene pjesme i svog novog hita.

Potom su se na raskošnoj pozornici izmjenjivali redom svi finalisti: Ivan Zak, Željko Bebek, Petar Grašo, Franka, Zsa Zsa, Mia, Zaprešić Boys, Domenica, Kedžo, Opća opasnost, Najbolji hrvatski tamburaši i klapa Rišpet. 

Glazbenici su podržali jedni druge i uz podršku šarmantnih voditeljica Ive Šulentić i Jelene Lešić međusobno su si uručili nagrade za sve nominirane hitove uz nesebičnu podršku i ozarena lica publike.

Uz pravo slavlje hitova osim nagrade publike za Hit mjeseca temeljem rezultata glasovanja u mjesečnom glasovanju dodijeljene su i nagrade  u pojedinim žanrovima, pa su tako glazbenicima uručeni zabavni hit godine, pop hit godine, rock hit godine, i hitovi godine klapske i tamburaške glazbe.

Nagrada za hit godine u kategoriji pop glazbe uručena je grupi Zaprešić Boys i hitu “Igraj moja Hrvatska”, a nagradu za zabavni hit godine dobio je Željko Bebek za pjesmu “Ako voliš ovu ženu” koji se emotivno prisjetio suradnje s Oliverom  Dragojevićem. U kategoriji klapa nagradu je dobila klapa Rišpet koja se zahvalila publici izvedbom pjesme“Šta mi ljube oćeš kazat”. Nagradu za rock kategoriju dobila je grupa Opća opasnost za skladbu “Da je Bog dao”, dok su nagradu za tamburaški hit dobili Najbolji hrvatski tamburaši i pjesma “Odlazim”.

U okviru završne svečane dodjele nagrade Cesarica 2018. dodijeljena je i nagrada Hit autor koja je pripala Branimiru Mihaljeviću, a nagradu mu je uručio Ante Pecotić, predsjednik Hrvatskog društva skladatelja.

I ove godine skrenula se pozornost na pjesme koje su postigle najbolji rezultat u radijskom emitiranju i top ljestvicama te u broju pregleda na internetu, a nagrade za radijski i internet hit pripale su Petru Graši i pjesmi “Ako te pitaju”.

Nakon što smo poslušali izvedbe svih nominiranih izvođača te nakon što su objavljene i uručene nagrade svim glazbenicima, na red je došao i dio koji su svi čekali – proglašenje hita godine. Nagradu Cesarica ove godine uručila je Nina Badrić, prva dobitnica Cesarice.

Dobitnik nagrade publike za hit godine, Petar Grašo zahvalio se prisutnima te još jednom izveo veliki hit, a na pozornici su mu se spontano pridružili svi finalisti i zajedno otpjevali pjesmu “Ako te pitaju” koja je osvojila Cesaricu – nagradu publike za hit godine.

Uz najveća imena hrvatske glazbene scene i omiljene pjesme, brojni su ljubitelji domaće glazbe uživali večeras u studiju Hrvatske radiotelevizije i pred malim ekranima.


Komentari