BOLJE OD ROBIJA I NJEGOVOG BRATA, TAKOĐER: Ovo su 4 FATALNE HRVATICE koje bi REPKU digle u visine!

Rastezala bi se tako Severina i s igračima po terenu i na kraju ih dovela do zavidne kondicije i fizičke spreme.

Možda je došlo vrijeme za radikalne promjene unutar Hrvatske nogometne reprezentacije, točnije za potpuni zaokret u načinu funkcioniranja hrvatskog nogometa. Da, žena sam pa baš pretjerano dobro ne baratam nogometnom tematikom, ali pitam se onako čisto ženski i laički, pomalo zdravoseljački – ako se vodstvo HNS-a i repke do sada pokazalo kao neuspješno, je li konačno došlo vrijeme da stvar u svoje ruke uzmu žene? Baš kao što je aktualna (i atraktivna) hrvatska predsjednica pomela dosadnjikavog Josipovića, možda bi primjerice bolja motivacija Mandži, Čarliju i ekipi bila jedna atraktivna Rvatica, prava majka kraljica oku ugodna i što je najvažnije, odlična poznavateljica sporta, posebno nogometa. Feministice, svi borci za ženska prava – jeste li se ikada zapitali zašto na klupi izbornika hrvatske nogometne reprezentacije ne sjedi jedna žena? Po mnogočemu je Lijepa naša specifična i posebna pa zašto onda ne bi bila i po prvoj ženskoj izbornici? Wow, kakav bi to spektakl bio, PR samo takav, nema tko se ne bi digao. Pitate se tko bi mogao preuzeti ovu velevažnu funkciju i svijet ostaviti u šoku? Pa naravno, Mila Horvat, naša najbolja sportska novinarka koje pozicije igrača ima u malom prstu. Zna Mila tko je gdje i tko kako dribla i puca, vješto barata sportskom terminologijom, a od toga – jedino bolje izgleda.

Zamislite Milu kako bodri navijače s klupe, tapša ih po ramenu i motivira. Alo, to niti jedan alfa mužjak ne bi mogao napraviti, odnosno ne bi mu pošlo za rukom tako dobro kao našoj lijepoj Mili. Na kraju krajeva, svi ti nogometaši i treneri koji se često znaju naći preko puta atraktivne voditeljice, prije svega su muškarci i svjedoci smo koliko zgodna Mila s njima vješto barata i koliko se dobro u svom poslu snalazi.

Dakle, Mila kao izbornica nogometne repke. Međutim, ovdje priča ne staje. Treba pomalo lijene momke (kako Ćiro kaže u njegovo vrijeme nije bilo cajki i opijanja do jutra) dobro motivirati pa zamislite da se u ulozi kondicijskih trenerica nađu Severina i Tina Katanić. To bi tek bio spektakl! Evo hvali se Seve svojom gipkošću, rasteže se u sve moguće poze i to pokazuje po fejsu uz neke mudre i dubokoumne citate koji su zapravo ništa drugo nego bockanje njezinog nesuđenog ljubavnika Milana Popovića. Rastezala bi se tako Severina i s igračima po terenu, dovela ih do zavidne kondicije i sve to im, ljudi moji, uz Seve ne bi bio problem. S druge strane, poznaje mama Seve psihologiju djece, naučila je uz sinčića i svog Igora iz Begeša kako motivirati, odgojiti i ustrojiti neposlušne i nestašne mališane. Na kraju krajeva, većina dečkiju iz repke u cajkaškim klubovima odvaljuje na njezine hitove pa da ju uz sebe imaju u onim ključnim trenucima kao što su kondicijske pripreme pred nadolazeću utakmicu – halo, gdje bi im bio kraj?


11816112_10153596771322053_1372535227934815300_o

S jedne strane Seve, s druge ljupka plavuša Tina koja se ionako voli družiti s nogometašima. Zna kako se dečki opuštaju pa bi vrlo brzo shvatila i kako se stvara kondicija (ako već ne zna). Severina i Tina u timu repke prema svemu sudeći, bile bi pun pogodak, baš kao i Mila. Pravi jackpot za pomalo izgubljenu i dezorijentiranu momčad čija se vrijednost nogu procjenjuje na nekoliko milijuna eura. S druge strane, noge ovih dama procjenjuju se po broju klikova, ups lajkova.

10500532_724640344266725_45837307626277906_n

Kao točka na i u ovom ženskom timu svakako bi bila Ava Karabtić, elokventna i oštroumna mlada dama koja bi sigurno znala kako širokim masama približiti bit i poantu nogometa. Možda bi Elvis Presley jednom prigodom (uživo) zapjevao igračima u čast kada to ne bi mogla recimo kondicijska trenerica Severina od pretjeranog vježbanja s dečkima i onog popularnog ”muscul fibera”.

11893756_467340073473379_2453928919235303295_o

No, ovaj scenarij čini se jednostavno predobrim da bi bio istinit i na kraju krajeva, održiv. Nevolje u raju izazvala bi prvo ona tipična ženska ljubomora i zavist. Koja je bolja, pametnija, zgodnija, zaslužnija za uspjeh momčadi, njihovu motivaciju ovo ono… Propala bi ova postava vrlo brzo, a naši dečki ponovo bi upirali prstom u naše četiri dame i krivili ih za sve svoje neuspjehe. Ah. I tako u krug. Čini se kao da pomoći nema, jer ako u ovoj državi postoje problemi koje ne može riješiti čak ni Severina – onda više nije riječ o problemu već o problematičnom stanju u kojem ćemo se sve više utapati.

Iako nisam jedan od onih koja kuži probleme hrvatskog nogometa, jedna stvar je jasna: možda je puno veći problem od motivacije igrača, motivacija nekad strastvenih navijača hrvatskih nogometnih klubova i svih onih koji su nekada uspjehe reprezentacije pratili doslovno sa suzama radosnicama, a danas – prazni stadioni, tu i tamo koji entuzijast jer ”huliganima” nije mjesto na tribinama i svojim ponašanjem štete ugledu našeg nogometa. Upravo u ovom kontekstu pada mi na pamet ona stara: ”Tko će o čemu, nego k*rva o poštenju!

Komentari

loading...