ANTONIJA MIŠURA SANDRIĆ O BRAKU: ‘Marko i ja uživamo u ljubavi kao i prije našeg vjenčanja’

Facebook

Volim taj zdrav način života, ali ipak Hrvatsku, moj Šibenik, ne može ništa zamijeniti. Doma sam najsretnija.

Uspješna sportašica, pametna i talentirana Antonija Sandrić, donedavno Mišura lijepa je ko slika. Za nju se vežu samo epiteti “lijepa” i “najljepša”, a po mnogima je upravo ona i najljepša Hrvatica. Antonija ruši redom stereotipe, prvenstveno o plavušama kao “curama bez mozga”, ali i o sportašicama kao antitalentima za modu.  Ova lijepa Šibenčanka nedavno je postala zaštitno lice jedne nam poznate zlatarne iz susjedstva i dobila je vlastitu kolekciju nakita. Kolekciju koju potpisuje prelijepa Antonija sadrži narukvice, prstenje, ogrlice i naušnice, dokazujući da se unatoč brojnim profesionalnim obvezama stigne iskoračiti u nešto novo.

Srebrni nakit

Antonija na temu nakita za Jutarnji.hr kaže: “Da, to je doista nova stranica mojeg života. Riječ je o srebrnom nakitu koji po sebi ima kristale Swarovski. Dizajnirala sam ga pod imenom Lilac, a ime sam mu dala po cvijetu jorgovanu ljubičaste boje koji je posebnog mirisa i nježne ljepote. Ujedno sam postala zaštitno lice za liniju Lencija. Presretna sam što sam uspjela proizvesti vlastitu liniju nakita, da sam tu estetsku kreativnost koja je u meni spavala od malih nogu pretvorila u nešto konkretno. Ta kolekcija nakita nastala je spontano i zapravo govori o mojem karakteru. A njega krasi odvažnost, inovativnost, elegancija i, rekla bih, drski šarm mladosti. Ponavljam, presretna sam i veseli me iskorak u modni svijet i prenošenje osobnosti preko tog nakita. Jedno novo i prekrasno iskustvo. Dizajnirala sam ga na način da je pristupačan svim ženama, od tinejdžerica do starijih gospođa, da svaka žena nađe nešto po svojem ukusu. Ta kolekcija nije samo za večernje izlaske, koncipirana je za svakodnevicu. U nju sam uložila dosta truda i, prema prvim reakcijama, taj se trud isplatio. Iako mi je košarka na prvome mjestu, eto, kad se dobro organiziraš, stigne se neke druge stvari kvalitetno odraditi”.

Facebook
Facebook

Suprug Marko

Proteklog tjedna navršilo se osam mjeseci otkako je Antonija uplovila u bračne vode. Udala se za svoju veliku ljubav od gotovo dječačkih dana, koja je planula prije više od deset godina u njihovu šibenskom kvartu. On je Marko Sandrić, također košarkaškaš, koji je svoju “malu” odveo pred oltar u rujnu prošle godine.

Antonija okkriva: “Da, prošlo je već osam mjeseci od tog najsretnijeg dana u mojem životu. Uh, kako vrijeme brzo leti. U braku mi je doista predivno. Ma, ustvari ništa se nije bitno promijenilo, Marko i ja uživamo u ljubavi kao i prije našeg vjenčanja. Ako ipak možemo govoriti o promjenama, onda je to novo prezime na koje se još privikavam. Znate ono, kad nosiš prezime Mišura cijeli život, pa sad Sandrić, treba vremena da se navikneš. Ma brak je stvarno predivan, taj osjećaj da smo ja i moj Marko jedna duša i jedno tijelo nešto je neopisivo. Eto, dok sam ja odrađivala još jednu profesionalnu sezonu u Toulouseu, Marko je zbog svojih radnih obveza morao ostati u Šibeniku. No, ta daljina ne predstavlja problem jer to je kratko vrijeme, tako da nas to ne zabrinjava. Premda još ne namjeravam završiti sa sportskom karijerom, polako razmišljam o majčinstvu. Košarka, pogotovo ženska, nije dugog vijeka i vrlo brzo doći će dan kad ću se oprostiti od aktivnog igranja. A meni su djeca smisao života i za koju godinu i mi ćemo ih imati. Neka ih bude dvoje, braco i seka, ili obrnuto, svejedno”.

Francuska

U razgovoru neizbježno je pitanje Antoniji bilo o životu u Francuskoj, o tome nedostaje li joj rodni Šibenik i domovina.

Košarkašica kaže: “Život u Francuskoj potpuno je drugačiji u usporedbi s mojom Hrvatskom. Ljudi su opušteni, vode zdrav način života. Ne razbijaju glavu o tuđim problemima, kao što to mi radimo, kad se stalno na kavama o nekome ćakula i ogovara. Vidite, Francuzi iskoriste pauzu na poslu za odlazak na plivanje ili u teretanu. Volim taj zdrav način života, ali ipak Hrvatsku, moj Šibenik, ne može ništa zamijeniti. Doma sam najsretnija. Ovaj dio svojeg života nekako shvaćam ne samo kao profesionalnu i egzistencijalnu promjenu, već kao nešto novo, koje uvijek svakom čovjeku dobro dođe. Da upoznaš neke nove ljude i način kako funkcioniraju. Iskreno volim taj francuski đir, jedno novo iskustvo. A koliko ću još ostati u Toulouseu, iskreno ne znam, u klubu su zadovoljni mojom igrom, a ja njihovim odnosom prema meni. Nadam se da ću ostati još koju godinu, ma dok me, ako Bog da, zdravlje posluži. Ipak, Šibenik je moj rodni grad, moje djetinjstvo, moja mladost, moj život i ne bih ga mijenjala nizašto na svijetu”.

Antonija je prije sedam godina proglašena najljepšom sportašicom Mediteranskih igara, a čitatelji američkog portala Bleacher Report izabrali su je za najljepšu sportašicu Olimpijskih igra u Londonu.

Facebook
Facebook

Neću biti top-model

Šibenčanka govori: “Naravno da mi epiteti i komplimenti u vezi izgleda gode, uostalom kao i svakoj normalnoj ženi. Ali sve moje suigračice u klubu i reprezentaciji također su lijepe i zgodne na svoj način, svaka od njih ima svoju crtu ženstvenosti. Stoga ne volim da se mene ističe. No, to mi zasigurno nije pomoglo u sportskoj karijeri. Nisam i ne želim biti top-model, klubovi vas neće uzeti zbog ljepote i izgleda. To mi u sportskoj priči nije pomoglo. Jedini kriterij bila je moja igra na parketu, to se gleda, a ne kako izgledam. No, moram priznati, s druge strane, ljepota mi je pomogla oko drugih stvari u životu. Tu mislim ponajprije na angažmane oko reklama i suradnju s brojnim tvrtkama. Jedna od takvih stvari je i ovaj moj plasman dizajnerskog nakita u suradnji sa svjetski poznatom zlatarnom”.

Prije tri godine Antonija se okušala i u politici. S kandidacijske liste HDZ-a izabrana je u Gradsko vijeće Šibenika. No, taj svoj vijećnički mandat vrlo je kratko konzumirala. Zbog odlaska u Francusku i igranja za Toulouse zamrznula je tu svoju funkciju i prepustila je zamjenskom vijećniku.

Antonija objašnjava: “Ma ne bih željela o politici puno pričati. Je, istina je, i dalje sam članica HDZ-a. Međutim, zbog svojih sportskih obveza u Francuskoj trenutno sam izvan toga. Ipak ću reći da na listi HDZ-a za šibensko Gradsko vijeće nisam bila zbog toga da svojom popularnošću podignem rejting stranci da dobije naklonost birača. HDZ je bio moj svjetonazorski i ideološki izbor. Nakon završetka sportske karijere možda ponovno uđem u politiku, u svojim planovima tu bih opciju ostavila otvorenom. No, o tome ćemo kad dođe vrijeme. Ipak, kad prestanem igrati, prvo su na redu dječica. Prije svega želim biti žena i majka”.


Komentari