SEVERINA TUGUJE: ‘Više nema našeg čarobnjaka da nas prošara svojim bojama’

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Hrvatski glazbenici opraštaju se od bliskog suradnika. Majstor rasvjete Reno Raos preminuo je u 62. godini života, a od njega su se emotivno oprostili Severina, Thompson, Massimo i drugi.

Znate ono svjetlo što me obasjavalo na bini, svjetlo prekrasnog spektra boja… Moj Reno me bojao tim svjetlima i svojom duhovitošću već 15. godina je… Rasvjeta je kao čovjek; ponekad si sjajan, ponekad zbog kontra svjetla se vidi samo obris, crvena je strastvena, plava melankolična, žuta je sunčana, narančasta radosna… sve te boje je nosio u sebi. Njegova je rasvjeta bila nasmijana, bio je najbolji majstor rasvjete, ali više od toga – bio je predivan čovjek i prijatelj. Grlio me nakon svakog koncerta i komentirao iste…

Crnu nikad nije upalio… Nije bila uopće njegov stil… Ali za moj bend i mene, više nema našeg čarobnjaka da nas prošara svojim bojama… Velika praznina… Bol jači od suza… Gubitak nekog mog… Jučer je upalio crnu… Prvi put… Valjda da vidi kako izgleda… Ali, od gore kad nas ponovo obasja naš Reno, kad ponovo stanemo na binu, svirat ćemo majstore i dalje u tvojim bojama. Počivao u svjetlu… i miru. Volim te”, emotivna je bila Severina u svojoj objavi na Instagramu.

Od Rene se oprostio i Massimo, a emotivnu objavu je potpisao s “Tvoj Max”.

“Reno je moj i naš prijatelj. Neću namjerno napisati bio jer u srcu će to zauvijek biti. Toliko toga smo prošli zajedno… Možda ta sjećanja pomognu proći kroz ovo razdoblje tuge. Pozornicama će faliti svjetlosni sjaj kakav si samo ti znao stvoriti. U mom životu će faliti sjaj kojeg si u njega, kao suradnik i prijatelj, unosio svih ovih godina. Falit ćeš zauvijek”, napisao je Massimo.

Od Rene su se oprostili i Thompson te glumica Ornela Vištica.

“Ode i ti… Dragi Reno, Ti veliki majstoru svake velike pozornice, svake Arene , ti reflektoru veliki, Nisam ti stigla reći koja si ti bio faca! (Nije zeka’) I u tvojoj bolesti ostao si faca, tako snažan, nasmijan i hrabar. Nisam ti stigla reći, HVALA”, napisala je Ornela.


Komentari