SEVERINA SE PRISJETILA OSNOVNOŠKOLSKIH DANA: ‘Otpjevala sam solo sve bitke za Kozaru, Zelengoru, Kadinjaču, sve s pionirskom kapom’

Severina (Foto: Darko Tomas / CROPIX)

Osnovna škola Dobri u Splitu, koju mnogi zovu i rasadnikom talenata, proslavila je svoj 90. rođendan. Tu su školu, koja se nekoć zvala Nenad Ravlić, slavi 90. rođendan, pohađala brojna poznata poznata lica, poput Doris Dragović, Jasmina Stavrosa, Harija Rončevića, Gorana Karana, Lidije Bačić i Severine. Potonja se u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju prisjetila sretnih osnovnoškolskih dana.

“Išla sam i u školu Đordano Borovčić – Kurir, a razrednica je bila prekrasna učiteljica, Ksenija Vidošević. Ona je prepoznala moju muzikalnost od prvog razreda te sam morala uvijek izlaziti na ploču i otpjevati pred razredom neku pjesmicu ili svirati ksilofon ili melodiku. Ali je hvalila moju gibljivost, jer sam bila dobra na gredi i kozliću. Naime, tada sam htjela biti Nadia Comăneci. Također smo svi od prvog do četvrtog razreda išli na folklor koji je ona vodila. Otpjevala sam solo sve bitke za Kozaru, Zelengoru, Kadinjaču, sve s pionirskom kapom”, rekla je Seve pa nastavila.

“Ali i plesali smo na folkloru i splitsko i vrličko i druga kola. Tako smo slavili u školi sve praznike… 1. maj, 29. novembar, Dan zasjedanja ZAVNOH-a, AVNOJ-a… Bitku na Neretvi i u njoj Borisa Dvornika, sve smo bitke slavili (pogotovo kad je Boris glumio, jer je, naravno, iz Splita). Od petog razreda učiteljica glazbenog i voditeljica zbora (od 5. do 8. osnovne) bila mi je gospođa Katalinić. Jako se ljutila na mene jer nisam imala vremena za zbor. Već sam s 10 godina otišla u KUD Mozaik i u muzičku školu pa bi mi oprostila, al s obrvom prema gore i prstom ko laserom uperenim u mene i riječima: ‘Imaš vrimena za ladit zube (pričat), a nemaš za zbor, aaa?”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Severina (@severina)

Otkrila najdraži predmet

“Najdraži predmet mi je bio hrvatski jezik i bilo mi je drago domaćinstvo. Šteta da tog predmeta više nema u školama. Učitelj iz tjelesnog me slao na takmičenja iz trčanja za školu. Moja razrednica Ksenija me došla posjetiti u rodilištu… Pamtim sve iz razreda… Ivana Krolo, Sergej Ban, Silvanu Srdoč, Anitu Delić, Anu Donđivić, Ani Eterović, Peru Bilića, Mili Brakus, moj Bubaja (najpametniji, svu matematiku bi mi riješio), Romano Vukelić, Mate Bašić, Drita Haliti, Eleonora Teskera, Ilijana Ojdanić (sestra mlađe Ecije)…”, pričala je naša najpopularnija pjevačica.

Podsjetimo, iza Severine je burna, ali izrazito uspješna prva polovica 2022. godine. Prije tri mjeseca je objavila pjesmu ‘Fališ mi’ s bugarskim pjevačem Azisom koja se odmah pokazala kao veliki hit. ‘Fališ mi’ je osvojila YouTube trending, skupivši više od 29 milijuna pregleda.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Severina (@severina)

Komentari