Severina razočarana aktualnom situacijom: ‘Dijete mi ne ide u školu već mjesec dana’

press

Hrvatska pjevačica, Severina Kojić prisjetila se posljednje turneje nakon koje ju je od prijatelja Pandura rastavila smrt, a s nekim je bliskim suradnicima u posljednjih godinu dana raskinula i poslovne i privatne odnose, piše Slobodna Dalmacija.

“Drago mi je da sam upoznala tu ekipu. Evo, sad kad je otišla Mani Gotovac, ne mogu ne spomenuti i Tomaža Pandura, koji je režirao “Dobrodošao u klub”. I njega više nema… Bilo mi je jako teško kad je otišao. Najprije zato što sam s njim komentirala sve moguće životne situacije koje su se događale, a onda zato što je bio velik, drukčiji. Ma, bio je čudo…”, prisjeća se Severina.

“Nakon šest godina su se stvari, eto tako, malo promijenile. Iščistilo se sve… Sada sam odlučila napraviti ovu malu zabavu, veselje i ljudima, ali i sebi. Naravno, pjevat ćemo najviše pjesama sa zadnjeg albuma, ali u stvari će to biti presjek svega iz moje karijere. Užasno sam se posljednjih tjedana borila sa samom sobom. Nisam znala što izbaciti, a što ostaviti. Imamo 33 pjesme. Zvuči puno, ali mislim da će stati u dva i pol sata i da publici neće biti previše”, govori pjevačica o turneji ‘The Magic Tour”, koja će se održati u Splitu u Spaladium Areni. Tom prilikom prvi put će uživo izvesti i aktualni singl “Rođeno moje”, posvećen sinu Aleksandru.

Severina novom pjesmom rasplakala Hrvate: ‘Žena kojoj treba spomenik dići’ i ‘O Bože, ovo čekam godinama’, poručile joj majke

U osobito je ranjivoj fazi u pitanju majčinstva, a javnost je prilično upućena u pravnu borbu koju vodi s Aleksandrovim ocem Milanom Popovićem.

“To se može nazvati borbom, ali ja to ne želim tako zvati. To je normalna stvar i stav svakog čovjeka, majke i roditelja da ne da da mu se netko zafrkava s djetetom, pa makar to bio i otac. Ali dok god kod nas funkcioniraju plave kuverte, jako je teško boriti se s njima. Prvenstveno ovo ide na adrese ljudi koji bi trebali sankcionirati plave kuverte u svim strukturama, od škole do sudstva. Naravno da svugdje ima predivnih i poštenih ljudi, ali isto tako ima onih koji to nisu i to nije samo moj problem, to je problem puno majki koje mi se javljaju”, komentirala je Severina.

Referira se na posljednju situaciju u kojoj je djelatnike zagrebačke osnovne škole “Matija Gubec” optužila za zlostavljanje sina, jer su ga satima držali u školi. Nisu dopustili njezinu suprugu Igoru da ga preuzme.

“Posljednja situacija s Aleksandrom je veliki problem sa školom u kojoj su mi psihički i fizički maltretirali dijete. Dijete mi ne ide u školu već mjesec dana. Aleksandar je sam izrazio želju da ne želi ići u tu školu, jer je za njega to bila izuzetno teška i stresna situacija. Želim da se to zna i čuje da neću stati. I apsolutno ću ga prebaciti u drugu školu”, kaže Severina.

Javnost je, kaže, nažalost, upoznata sa svime, jer je odlučila prvi put na tu temu progovoriti u medijima. Pet godina je šutjela, a onda je odlučila stati pred mikrofon. Sve to ju je prilično iscrpilo, no polazi joj za rukom ostati u fokusu.

“Imam sreću da radim ono što volim. Puno sam i čitala. Prošle godine uopće nisam nastupala, uzela sam stanku od nekoliko mjeseci. I to mi je bio najpametniji potez u životu”, zaključuje pjevačica.


Komentari