Severina nakon intervjua za H-Alter: ‘Zahvaljujem ministru Aladroviću, ali ne želim biti privilegirana’

Foto: Instagram

Nakon što je Općinski građanski sud u Zagrebu privremenom mjerom zabranio portalu H-Alter pisanje o Poliklinici za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba te njezinoj ravnateljici Gordani Buljan Flander, koja je danas, u Dnevniku Nove TV podnijela neopozivu ostavku, na slučaj cenzure osvrnula se i pjevačica Severina. Za Index je Severina, prije nego je Buljan Flander večeras podnijela ostavku, komentirala odluku Općinskog građanskog suda u Zagrebu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Severina (@severina)

˝Jako sam ponosna na Jelenu Jindru i želim da žene širom regije zapamte njeno ime. Zbog toga što je doktrina otuđenja u praksi i u susjednim državama također preuzeta od zagrebačke Poliklinike. Svojim intervjuima s hrvatskim ‘Laurama’ je za nekoliko mjeseci napravila jako puno, ništa manje od divnih i časnih ženskih udruga koje se tim bave sve ove godine i kojima zahvaljujem. Novinarka Jelena Jindra bi u nekoj uređenoj zemlji dobila nagradu za istraživanje ove značajne i bolne teme, ali i za ukazivanje na korupciju u sustavu. U našoj nesređenoj sredini H-Alter, koji je objavio Jelenine tekstove, dobio je odmah zajedno s Jelenom privremenu mjeru zabrane objave. Nadam se da ova privremena mjera (koju odvjetnica Vesna Alaburić naziva monstruoznom) za H-Alter neće biti duga kao privremena mjera kojom mi je bez ijednog razloga oduzeto dijete na 20 mjeseci.

Kako se nešto može zvati “privremena mjera”, a traje 20 dugih mjeseci za malo dijete?

Zahvaljujem ministru socijalne skrbi Aladroviću na promptnom reagiranju i slanju nadzora za moj slučaj nakon mog intervjua, ali ne želim biti privilegirana, kao što i nisam posljednjih 8 godina maltretiranja sustava i sudstva. Kad je Tea Golub dosudila moju privremenu mjeru, u moju zaštitu nije stao nitko unutar sustava. Kao ni u zaštitu brojnih žena kojima su djeca oduzimana zbog Poliklinike ili, u mom slučaju, ravnateljice škole Klinger, koja rado prima donacije, a koja je “hranila” Centar lažima o meni, koje nitko nije provjeravao. Niti jedna joj inspekcija ništa nije mogla ili nije htjela, a zlostavljano je dijete. Ovaj intervju nikad nisam htjela dati nikome. Mislila sam pisati knjigu, ali dok moja knjiga izađe, odnijet će nam previše djece.

Zato sam intervju dala Jeleni Jindri, čije sam tekstove o ženama i djeci žrtvama nasilja, a potom sustava, čitala. Moj intervju je vrisak za sve žene. Molim ministra pravosuđa, ministra obrazovanja, ministra zdravstva i ministra unutarnjih poslova, kao i DORH, da unutar svojih nadležnosti ispitaju rad institucija o kojima su govorile i ostale hrvatske ‘Laure’ u 10 nastavaka, a koje je prikupila Jelena Jindra˝, piše u izjavi koju je za Index, pisanim putem, dala Severina Vučković.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Severina (@severina)


Komentari