Severina jadna nema, traži pomoć od poreznih obveznika iako nastup naplaćuje najmanje 10.000 eura

. Foto: Darko Tomas / CROPIX

U ponedjeljak će biti objavljena lista tvrtki koje su tražile isplatu minimalca, a navodno je riječ o oko 87.000 tvrtki, obrtnika i samostalnih profesija za približno 470 tisuća radnika, što je konačna lista za ožujak.

Od rođendana do rođendana, od karantene do karantene: Severina slavila uz tortu i tamburaše

Večernji list neslužbeno doznaje da se na popisu nalazi i Severina,  koja se vodi kao samostalna profesija, pao joj je prihod više od 20 posto te je tražila pomoć države za isplatu plaće. S obzirom na pad prihoda, poznata pjevačica  zadovoljila je osnovni uvjet za državnu potporu.

Podsjetimo, lijepa Splićanka jedna je od najplaćenijih hrvatskih pjevačica pa je tako samo za nastup za Novu godinu kada je pjevala u Poreču zaradila velik iznos od čak 462.500 kuna. Grad Poreč platio joj je 115.625 kuna, a ostatak su podijelila tri suorganizotora.


Još davne 2010. godine Severina je sa svojim menadžerom osnovala tvrtku Glazbeni program d.o.o.. Prema podacima do kojih smo uspjeli doći, Severinina tvrtka je 2018. godine uprihodila  4.261.900 kuna. Samo godinu ranije, zaradila je gotovo milijun i pol kuna manje.

Pa ipak, Severina je samo suvlasnica Glazbenog programa d.o.o., s njoj je prihod dijelio i bivši menadžer Tomica Petrović s kojim je surađivala još od 2000. godine pa sve do prošle godine.

 

 

 

 

Komentari

loading...