‘SERVIRANO MI JE NA HLADAN NAČIN’ Domaća pjevačica boluje od epilepsije, počelo je s napadajem nakon koncerta

Foto: Saša Burić/CROPIX

Nakon odlaska iz grupe Detour, pjevačica Gina Damjanović nametnula se kao ‘glazbeno ime na koje valja obratiti pozornost’, dosad je objavila nekoliko singlova, a početkom lipnja napokon će izdati i prvi samostalni album.

Ipak, u njezinu životu nije baš sve ‘med i mlijeko’ – Gina, naime, boluje od Jacksonove epilepsije, a prvi napadaj imala je s 24 godine.

‘Svoju dijagnozu saznala sam prije jednog koncerta. Imala sam napadaj, tada nismo imali pojma o čemu se radi, ali završila sam na hitnom neurološkom i nakon dužeg vremena u principu smo uspjeli doći do dijagnoze’, rekla je Gina za In Magazin Nove TV.

‘Pretpostavljam da je ta epilepsija krenula puno prije, ali je nismo detektirali i sad evo, prošlo je nekih pet, šest godina više sad ni ne brojim, sad mi je već normalno’, objasnila je i dodala da joj je vijest o bolesti priopćena – hladno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GINA (@gina.damjanovic)

‘Imala sam jednu situaciju kada mi se prvo dijagnosticiralo, to mi je servirano na dosta hladan način. Evo to je ta dijagnoza, evo vam lijekovi, a ja nemam pojma ni što je epilepsija u tom trenutku, ni na koji način se moj život mijenja ni ništa’, prisjetila se pjevačica.

‘Kasnije sam došla do izvrsnih liječnika i sad imam izvrsnu doktoricu, profesoricu Iris Zavoreo koja me vodi već neko vrijeme i zapravo epilepsija je pod kontrolom i znam sad sve o svojoj bolesti’, rekla je i dodala da su njezini najveći okidači stres i premalo sna.

‘Svi glazbenici se s nečim bore, ljudi za neke stvari znaju ili ne znaju, ali svi mi imamo dobre i loše dane. Svi mi imamo trenutke kada izlazimo iz kombija pokočeni i ne možemo se ispraviti pa uzmeš injekciju da bi mogao izaći na pozornicu. Tako da to su neke brige s kojima mislim da se svi nose i kada upoznaš tu svoju dijagnozu i kada skužiš da te bolest ne definira kao osobu, onda jednostavno funkcioniraš s njom kao i svaki drugi čovjek’, zaključila je Gina.


Komentari