Serija koja je osvojila sedam Emmyja, među kojima i onu za najbolju dramsku seriju, snimana je i u Zagrebu!

foto:Twitter

Serija “Nasljeđe” HBO-a, čija je druga sezona dijelom snimana i u Hrvatskoj, osvojila je sedam nagrada Emmy, među kojima i onu za najbolju dramsku seriju.

U kategoriji dramske serije osvojila je Emmyje za najbolju glavnu mušku ulogu, najbolju gostujuću ulogu, najbolji casting, najbolju režiju, najbolji scenarij i najbolju montažu slike.

Nagrađena sezona snimana je 12 dana tijekom srpnja prošle godine, prvenstveno na jahti u Cavtatu i akvatoriju otoka Korčule, Mljeta i Šipana. Snimalo se još i u Zagrebu te u Rijeci.

Hrvatska je u tom dijelu serije predstavljena kao originalna lokacija, destinacija koju obitelj bira za odmor, napominju iz HAVC-a, u sklopu je čijih Programa mjera poticaja projekt sniman.

Servisni producent projekta bila je producentska kuća Ambasada film. Na snimanju u Hrvatskoj radilo je ukupno 613 ljudi, od čega 595 hrvatskih državljana (161 filmski djelatnik, tri pripravnika i 431 statist).

“Nasljeđe” je priča o podjelama u obitelji medijskog mogula. Kreator serije je Jesse Armstrong, a u glavnim ulogama su Kieran Culkin, Jeremy Strong, Sarah Snook, Matthew Macfadyen, Nicholas Braun, Alan Ruck i Hiam Abbass.

Na nedavno održanoj virtualnoj, 72. dodjeli Emmyja, bila je po broju nagrada uz bok serijama “Schitt’s Creek”, koja ih je osvojila devet i “Čuvari”, s jedanaest nagrada.


Komentari