Savršeno povrće! Ima samo 18 kalorija, čisti tijelo, jača kosti i uništava kolesterol

iStock

Bamija je iznimno popularna u kineskoj i kuhinji Kariba, a može se dodavati u juhe i variva, kao predjela, no jede se i ukiseljena.

Bamija je puna vitamina C i pomaže koži da ostane zdrava i elastična. Ovaj vitamin rastvara se u našim tkivima i pomažu koži da zadrže kolagen, kao i da se brzo oporavlja poslije povrede.

Osim vitamina C, bamija sadrži i magnezij, kalcij i željezo koji pomažu organizmu da se bori s virusima i prehladama. Visok stupanj vitamina C u bamiji bori se s prehladama i podiže imunitet cijelog organizma.

Medicinski časopisi jedno vrijeme konstantno su forsirali bamiju kao povrće koje štiti bubrege. U studiji koju su proveli navodi se da “oni koji jedu bamiju svaki dan, obnavljaju svoje bubrege bolje nego da se svaki dan pridržavaju dijetalne prehrane.”

Nadalje, puna je vitamina K, pa je samim time odlična u borbi protiv osteoporoze.

Odlična je kao prilog uz meso jer pobija loš kolesterol koji se nalazi u sočnom odresku. Ona pomaže da se krv pročisti i da se eliminiraju masnoće iz organizma.

Ima samo 18 kalorija na 100 grama. S obzirom na to da je puna vitamina, nezaobilazna je namirnica tijekom perioda detoksikacije. Kako sadrži vlakna, bamija pomaže kod poboljšanja probave, regulira šećer u krvi te sprječava prve simptome astme.


Komentari