‘SASVIM JASNA PORUKA, ZAR NE?’ Jacques Houdek se opet obrušio na Eurosong: ‘Publika je dala do znanja što misli o tome’

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL, Instagram

Zvuči nevjerojatno, ali Hrvatska od 2017. godine nije ušla u finale Eurosonga. Posljednji koji je prošao bio je Jacques Houdek s pjesmom “My friend”, koja ga je dovela do 13. mjesta. Nakon ovogodišnjeg debakla u Nizozemskoj oglasio se Houdek i poručio da nismo pokradeni. Iako je pjevačev poduži video izazvao lavinu reakcija, tu se nije zaustavio.

U nedjelju se pak okomio na stručne žirije.

“Treba ukinuti ‘stručne’ žirije i prepustiti sve glasovima publike – televotingu. Osim toga, treba ukinuti da BIG 5 zemlje direktno sudjeluju u finalu, izjednačiti status svih koji se natječu. Publika je sinoć jasno dala do znanja što misli o tome – NULA bodova osvojile su UK, Njemačka, Španjolska. Sasvim jasna poruka, zar ne?”, poručio je Jacques pa još jednom čestitao Albini.

“Još jednom sve čestitke Albini, evo sad znamo da je Hrvatska osvojila baš to ‘nesretno’ 11. mjesto u polufinalu koje sam pretpostavio da je, i da je zaista malo falilo da uđemo u finale – dodaje kako je to pokazatelj kako nema zavjere ni urote. Samo smo imali peh”, tvrdi pjevač.

Na kraju je dodao kako je ipak jedna dobra stvar izašla za Hrvatsku iz ovogodišnjeg Eurosonga.

“Konačno su nam se oko nečega složili predsjednik i premijer! Nadam se da će novonastala sloga potrajati, na dobrobit i blagostanje svih nas. Živjeli mi!”, napisao je.

Podsjećamo, Houdek se prije koji dan okomio na nastup naše predstavnice.

“Nastup, iako se međusobno uvjeravaju drugačije, nije bio dobro režiran. Ponovio je pogreške kadriranja iz 2019., nismo vidjeli lijepo Albinino lice, nismo vidjeli efektno snimljene plesne korake, boje nisu prilagođene, slika nije bila jasna, vizija se na tome putu izgubila, a korišteni efekti djelovali su jeftino i zastarjelo… To je objektivna istina… Pritom, izabrani finalisti su razbili! Jedan bolji od drugoga, svi redom su ‘pojeli’ pozornicu

Ne brinite, nismo pokradeni, nema urote ni teorije zavjere. Nismo prošli zbog svega gore rečenoga, a naš bi tim itekako trebao pripaziti na kolegijalnost i profesionalnost. I drugi su dali sve od sebe, i drugi su izginuli za svoju Hrvatsku, a neki su i prošli u veliko finale! Barem bi ‘vođe’ tima to trebale dobro znati, nije im prvi (već treći) put da nisu prošli u finale. Četvrta sreća; daj, Bože!”, poručio je tada.

 


Komentari