SASTAJE SE S ALADROVIĆEM! Jelena Veljača oštro reagirala nakon smrti djevojčice: ‘Njihov propust je za zatvor’

Foto: Facebook/ #Spasime

Smrt dvoipolgodišnje djevojčice u Klaićevoj, šokirala je i rastužila cijelu Hrvatsku. Djevojčica iz Nove Gradiške je preminula zbog teških ozljeda koje joj je nanijela 24-godišnja majka. Ona i njezin muž (27) sada se nalaze u istražnom zatvoru, a majci prijeti do 15 godina zatvora. Ipak, teško je ne primijetiti da su u navedenom slučaju zakazale i institucije koje su djevojčicu vratile biološkim roditeljima.

Ovaj mučan zločin komentirala je i aktivistica Jelena Veljača koja je na svom Facebook profilu objavila kako se u srijedu sastaje s ministrom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipom Aladrovićem.

“Policajci su utvrdili da je majka prošle srijede, 31. ožujka, zlostavljala svoju kći udarajući je šakama po glavi i cijelom tijelu. Od siline udaraca djevojčica je zadobila teške ozljede glave i drugdje po tijelu nakon čega je zapala u komatozno stanja, a na Uskrs i izgubila bitku za život.

Socijalna radnica je bila tamo svaki tjedan. ‘Ništa nije upućivalo‘. Malena je umrla danas.

Kako kaže naša Ana Pecotić: Treba naložiti da se dostavi popis svih obitelji u kojima je itko ikad osuđen za nasilje i informacija gdje se nalaze djeca, da li s nasilnikom/nasilnicom. Treba zabraniti život maloljetnika s osuđenim nasilnicima. To će #spasime tražiti u utorak, 6.4. u 13, kad imamo sastanak s ministrom Aladrovićem, kao i otkaz i oduzimanje licenci i/ili dozvole za rad cijelom ‘stručnom’ timu iz Nove Gradiške.

Osobno mislim da se mora vidjeti ima li šanse da tim kazneno odgovara. Nisam pravnica, ali sam majka i čovjek i mislim da je njihov propust za zatvor“, napisala je Jelena Veljača.

Policajci su utvrdili da je majka prošle srijede, 31. ožujka, zlostavljala svoju kći udarajući je šakama po glavi i…

Objavljuje Jelena VeljačaNedjelja, 4. travnja 2021.