SAŠA LOZAR, FRANKA, ALBINA, MARKO TOLJA Domaće zvijezde ujedinjene u velikom iznenađenju

Domaće zvijezde obradile su božićne pjesme koje su proslavili Judy Garland, Frank Sinatra, Britney Spears, Mariah Carey. Na taj su način naši glazbenici sudjelovali u velikom iznenađenju koje je narodni pripremio slušateljima, a neki od njih progovorili su i o najčarobnijem dijelu godine.

Od sutra će, prvi put ikada, na radiju poznatom po najboljoj domaćoj glazbi svirati i strane božićne pjesme, ali slušat ćemo ih u izvedbi naših pjevačkih zvijezda koje su ih obradile ekskluzivno za narodni. Tako ćemo nezaobilazni blagdanski hit Chrisa Reae ‘Driving Home For Christmas’ prvi put čuti u izvedbi Filipa Rudana.

‘Have Yourself A Merry Little Christmas’ prije više od 75 godina otpjevala je slavna Judy Garland, obradili su je velikani poput Franka Sinatre, a sada je to učinila i naša Franka kojoj je glazba neizostavni dio blagdanske čarolije: ‘Ove godine će sasvim sigurno biti posebno, jer se Viktor jako veseli lampicama, kuglicama i jedva čekam da prošećemo gradom kada krene Advent.’

Za nju božićno razdoblje počinje kad prvi put čuje ‘All I Want For Christmas’, a od sutra će legendarni hit koji je Mariah Carey snimila ’94. moći slušati u izvedbi Lorene Bućan. Njihov kolega Roko Vušković pridonijet će čarobnoj atmosferi svojom verzijom pjesme ‘Jingle Bells’.

Albina se odlučila za božićni hit Britney Spears ‘My Only Wish’, a zajedno sa Stjepanom Lachom otpjevala je najpoznatiju blagdansku pjesmu na španjolskom jeziku ‘Feliz Navidad’. Božić bez pjesme nezamisliv je i mladoj splitskoj pjevačici.

‘Nekako su se pripreme za Božić pomaknule puno ranije, ali mi se u obitelji trudimo zadržati starije običaje. Da se pita moje roditelje bor bi se kitio na Badnjak, ali ipak zbog mog nestrpljenja o kitimo barem tjedan dana ranije. Svake godine se okupimo kod bake na selu, palimo badnjak, idemo na misu, imamo zajednički objed, a to ništa ne prolazi bez pjesme’, rekla je Albina.

Saša Lozar otpjevao je legendarnu ‘The Christmas Song’ koju u originalu pjeva Nat King Cole, a za pjesmu Band Aida ‘Do They Know It’s Christmas’ snage su udružili Vinko Ćemeraš, Matija Cvek, Filip Rudan i Saša Lozar. Jacques Houdek predstavit će nam svoju verziju pjesme ‘Santa Claus Is Coming To Town’.

Marko Tolja i Gina, kao i Lady Gaga, Michael Bublé i druge svjetske zvijezde prije njih, obradili su ‘Baby It’s Cold Outside’. Božićni klasici iz godine u godinu slušaju se u Markovom domu, a da bez glazbe nema života, pa tako ni božićne atmosfere, poručuje Gina.

‘S pripremama i kićenjem krećemo čim prije jer toliko volimo taj ugođaj da želimo da traje što dulje. Omiljeni običaj je svakako kićenje bora. Obavezno smo svi uključeni u to, pogotovo oni najmanji’, ispričao je Tolja.

‘Od kad sam se odselila iz Dalmacije, nemam neke posebne blagdanske običaje u Zagrebu, još uvijek mi je Božić samo kad dođem doma na Brač. Najdraže mi je kad smo svi na okupu. Svaki takav dan za mene je blagdan’, rekla je Gina.

Komentari