SANDRA PERKOVIĆ U PODCASTU: ‘Čar mojih rezultata je što se uvijek dižem iz pepela, bolja nego ikada

Foto: Instagram

Jedna od najboljih hrvatskih sportašica i dvostruka zlatna Olimpijka Sandra Perković (31) gostovala je u Podcastu Ane Radišić te ispričala više detalja o svom privatnom životu i budućim planovima. Perković je dobitnica nagrade za najuspješniju atletičarku Dijamantne lige sa šest uzastopnih pobjeda.

“Moj cijeli život su usponi i padovi. Za sve se moram jako dobro izboriti. Čar je mojih rezultata što se uvijek dižem iz pepela, bolja nego ikada. Što jače udarim to se bolje vinem u nebesa. Ne zlato? Pika da, ali čini me još čvršćom, samosvjesnijom i motiviranijom”, ispričala je sportašica te se osvrnula na osvojene medalje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sandra Perkovic (@discus70queen)

“Medalje? Ne postoji najdraža, baš svaka ima svoju priču, ali i povijest. Red, rad, disciplina i odgoj. Četvrto mjesto na Olimpijskim igrama, gledajući moju karijeru dosad, bilo je debakl. Znam da sam dala najbolje od sebe i da sam mogla bolje, napravila bih bolje. Imala sam povredu koju sam vukla od kraja 2020. do Olimpijade, a kad imate povredu nemate konstantu. Volim iz svojih problema učiti okružena ljudima koji me vole i pred kojima ne moram glumiti. Prolazila sam sa svojim timom sve i na neki način to preboljela i donosila odluke, a nakon odmora sam odlučila da će 2022. biti moja godina”, objasnila je Perković pa je istaknula kakvu je točno ulogu imala njena majka po pitanju ostvarenog uspjeha.

”Iza svake uspješne žene stoji obitelj. Zahvaljujem svojoj mami koja me napravila osobom kakva danas jesam, da sam svjesna sebe, da vjerujem u sebe, da ne želim nikom zlo i da stojim iza svojih riječi. Ništa mi nije dato i sve sam morala sama napraviti, ali kad sve napraviš sam onda ti nitko nema pravo ništa reći”.

Sportašica se osvrnula i na vjeru, ne sakrivajući koliko joj snage daje u životnim poteškoćama.

“Strah me Boga. Možda moja vjera nije ispoljena na van, ali vjerujem u Boga i vjerujem da iznad nas stoji netko tko gleda dobro i loše. Nije to strah nego strahopoštovanje i divljenje. Vjerujem da se stvari događaju s razlogom. Nije svaka oluja da bi tebi naškodila, postoje oluje koje dolaze i tjeraju ljude koji nam ne trebaju u životu. Poanta je da živiš po svojim principima, ali da uvažavaš i tuđa mišljenja stvarajući neko svoje, ne vrijeđajući nikoga i poštujući svakoga”.


Komentari