SANDRA BAGARIĆ PRISJETILA SE RATA: ‘Gubitak doma, sigurnosti je strašan šok, dobro znam kako je ljudima u Ukrajini’

Sandra Bagarić (Foto: Neja Markicevic /CROPIX)

Operna pjevačica i Komedijina glumica, rođena Zeničanka, Sandra Bagarić (48) u razgovoru za Večernji list prisjetila se ratnih vremena i bijega u Zagreb. Rat je u njenom voljenom Sarajevu počeo 5. travnja 1991. na isti datum kada je slavila svoj 18. rođendan.

“Roditelji su otišli iz stana kako bih mogla proslaviti rođendan, čuli smo pucanje i mislili da su to petarde. Bili smo iznenađeni, isprepadani, zbunjeni, no imala sam 18 godina, došla u Zagreb, upisala Muzičku akademiju i zaljubila se pa te strahote nisam toliko osjetila. Više su ih osjetili moji roditelji koji su trbuhom za kruhom otišli u Njemačku raditi teške poslove kako bi nas školovali. Gubitak doma, sigurnosti je strašan šok. Ovo što se događa u Ukrajini podsjeća me na to i dobro znam kako je tim ljudima”, prepričala je Sandra.

Sandra Bagarić i suprug Darko Domitrović (Foto: Biljana Blivajs / CROPIX)

Sandra pamti bijeg zadnjim vlakom iz Sarajeva. “Nikada neću zaboraviti te izgubljene duše nagurane u vlaku, ljude koji su kroz prozor ubacivali djecu i torbe. Vlak je stajao u Kaknju, Doboju, Zenici, u svakom selu… Probali smo i prije toga izaći iz Sarajeva, no tada su nas vratili s barikada, pretresali, isprepadali… Došli smo do Zenice koja tada nije bila blokirana i preko Tomislavgrada stigli u Split. Znam da mi je u Splitu bio šok vidjeti ljude u kupaćim kostimima kako uživaju, plešu u diskotekama… I tada sam shvatila da dok rat ne dođe, on se uvijek događa negdje drugdje. I mi smo najnormalnije živjeli kada je pao Vukovar misleći da toga kod nas neće biti”, komentirala je.

Sandra Bagarić (Biljana Blivajs / CROPIX)

Komentari