SAMOZATAJNA KUĆANICA: Tko je supruga Zdravka Mamića koja se skriva od očiju javnosti, a njega vadi iz problema?

Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon što je u četvrtak objavljeno da je Zdravko Mamić prema pravomoćnoj presudi državi vratio 52 milijuna kuna, obitelj Mamić ponovno se našla u središtu pažnje javnosti i medija.

Naime, 44,5 milijuna kn na državni proračun uplatila je njegova supruga Marina Mamić u koju su sada uprte sve oči. Zdravko je Marinu upoznao 1994. godine nakon utakmice na Maksimiru. On ju je jednom prilikom za Express opisao kao izuzetno zgodnu, atraktivnu i visoku te naglasio kako se odmah “zapalio” za nju.

Marina je inače samozatajna kućanica koja se ne voli pojavljivati u javnosti, pa ju ni fotografi nisu uspjeli fotkati više od nekoliko puta. Ipak, pojavila se na vjenčanju Ognjena Vukojevića i i bivše missice Andreje Ćupor, vjenčanju našeg reprezentativca Matea Kovačića i poduzetnice Izabel Kovačić te je Zdravku bila podrška na nekim sprovodima. Zdravko i Marina u braku su dobili dvije kćeri, Ivanu i Luciju, a Mamić ne krije koliko je ponosan na njih.

Tako se 2017. godine pohvalio kako je Lucija diplomirala na Griffith College Dublin, te da je bila proglašena studenticom godine.  “Danas sam najponosniji otac na svijetu, žrtva moje cijele obitelji i mene danas je dobila najljepšu nagradu jer je moja kćer Lucija diplomirala na Griffith College Dublin te je zbog izvanrednog uspjeha i zalaganja proglašena najboljom studenticom generacije. Zahvalan sam Bogu na ovom prekrasnom danu i svojoj obitelji na sreći koju mi svakog dana donose, jer obitelj je jedino pravo utočište u ovom bezdušnom svijetu”, stoji u objavi koju je Mamić tada napisao.

Inače, Mamiću je tijekom tog postupka bila određena jamčevina od 7,5 milijuna kuna, koja mu nije vraćena po okončanju postupka, jer je u međuvremenu pobjegao u BiH, te je taj novac stajao na pologu suda.

Podsjetimo, nakon što je Marina Mamić u ponedjeljak u hrvatski proračun uplatila 44,5 novčane pravomoćne kazne kako bi spriječila ovrhu njihovih nekretnina, oglasio se i Zdravko Mamić.

Učinio je to na onaj način na koji to čini od kada je presuda koja ga okrivljuje postala pravomoćna, putem Facebooka.

“Nakon što sam svoj život posvetio izgradnji hrvatskog sporta, Dinama i reprezentacije, o čemu sve govore rezultati istih, u tišini sam žrtvovao egzistenciju svoje obitelji i tražio ženu svog života da uplati 52 milijuna kuna u hrvatski proračun”, naveo je pa onda opet izvrijeđao osječke suce koji su ga osudili, a koje je on sam kasnije prozvao zbog mita. Tvrdi kako je osuđen zbog djela kojeg nije počinio.

“Odlučio sam uplatiti u hrvatski proračun iznos koji je veći od jedne četvrtine proračuna za sport jedne članice EU od 4 milijuna ljudi. Jedan čovjek uplatio je dakle kao milijun poreznih obveznika. Više nego tisuće hrvatskih tvrtki u godini dana. Iduća tri mjeseca hrvatski sport može živjeti od mog novca. Ili možete sagraditi 7 škola. Ili bolnicu. Ili pola stadiona. U siromašnoj zemlji u kojoj sam sa suradnicima svojim rukama stvorio preko 50 milijunaša, bez kojih bi ta zemlja bila još siromašnija nego što je. Zašto, pitate se? Zato jer Zdravko Mamić nikad nije bio tu zbog novca. Ja sam tu zbog strasti i ljubavi, jer je to moj život”, govori dalje pa zaključuje kako će, baš zato jer je to njegov život, nastaviti raditi na takozvanoj “reformi pravosuđa”.

Komentari