SABLAZNIT ĆETE SE Jezive priče o Bandiću, Popoviću, ‘Doktoru’ u epohalnom intervjuu Severine Vučković

Foto: Instagram

Pjevačica Severina Kojić (49) zadnjih mjeseci neprestano puni medijske stupce razvodom od supruga Igora Kojića (33), borbom za skrbništvo nad sinom Aleksandrom Popovićem (9), te na koncu optužbama zbog uznemiravanja patrijarha Porfirija.

Pjevačica se na pojedine medijske natpise izjasnila javno, dok je druge komentirala simboličnim objavama na društvenim mrežama.

Ovog puta na Instagramu je objavila “priču o majci”, te objasnila da je objavljen intervju na portalu H-ALTER.

U malu je uša đava

“U MALU JE UŠA ĐAVA, a izašao je putem intervjua na portalu H-ALTER, koji sam dala uglednoj novinarki HRT-a, Jeleni Jindri, koja već nekoliko mjeseci u nastavcima objavljuje priče žena (kojih ima preko 100), koje umreženi pojedinci iz hrvatskih institucija sustavno zaplašuju i oduzimaju im djecu”, započela je pjevačica.

Oni su negativci

Pjevačica je cijelu priču usporedila s krimi-psihološkim trilerom, pa napisala:

“Intervju je dugačak pa skoro koliko i ovaj već reality od 9 godina, koji bih nazvala ‘Deveti krug sudskog pakla’. Spoj drame i krimi-psihološkog trilera, sa stvarnim likovima. Ima i fantastike… Naime, fantastično i perfidno to rade. Ali ne kao šarmantni kriminalci za koje navijamo u filmovima. Oni su negativci koje baš ne volimo kad ih gledamo. Kao teta Lydia iz Sluškinjine priče”.

Ako nešto kažeš – oduzmu ti dijete

Sve hrvatske majke koje se bore sa sudskim paklom nad skrbništvom djeteta  nazvala je hrvatskim ‘Laurama’, te obećala da će im zdušno pomagati.

“Ovo je priča o majci (mada, kako su se ponašali akteri – možemo ju nazvati i “Basna o majci”), koju 9 godina sistematski, sistemski (…), da skratim – maltretiraju. Moj život ima drugi smisao nakon ovih priča, uključujući i moju. Zdušno ću pomagati svim hrvatskim ‘Laurama’, kako ih naziva Jindra. Boje se reći svoje puno ime i prezime, zaplašene od sustava koji im to brani, jer je to “za dječje dobro”. Ako nešto kažeš – oduzmu ti dijete. I onda slijedi pakao”, zaključila je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Severina (@severina)

U intervjuu za H-Alter govori o iskustvima s ocem svoga djeteta Milanom Popovićem, pokojnim gradonačelnikom Milanom Bandićem, njihovim prijateljem Gzimom Redžepijem, kojega je, kako tvrdi, Popović zvao ”Doktor”. Govori i o drugim akterima i službama upletenima u slučaj skrbništva. Priče djeluju jezivo.

”Ne preza ni od čega”

”Prva stvar koja me nadalje zgrozila bila je što je rekao da neće dopustiti da novinari slikaju dijete ako ne plate najmanje 50.000 eura. Zbog toga sam se iskrala iz rodilišta noću i smjestili smo se u stanu koji smo privremeno tada dijelili. Stan nas je dočekao izlijepljen plutom i  „ukrašen“ crnim kamenjem da nas zaštiti od podzemnih voda, u skladu s njegovim praznovjerjem. Govorio mi je da on nije čovjek koji pristaje na kompromise. Pojavio se s liječnicom kineske medicine. U skladu s njenim mišljenjem, naredio mi je da četrdeset dana budem s djetetom kod kuće i zabranio svaki izlazak. I opet nestao.

…U prosincu 2013. spremam se za novogodišnji nastup u Crnoj Gori, a Milan me potiče i traži da dođem s djetetom kako bi ga vidio. U skladu sa svojom potrebom da radim na zbližavanju djeteta s ocem, prihvaćam to i ne sluteći njegove podmukle planove. Uoči polaska zove me direktor hotela u Budvi u kojem pjevam i kaže da je čuo da ću biti zaustavljena na granici.

Ponovo uplašena da dijete vodim izvan Hrvatske, krećem na put bez djeteta, koje ostaje s mojom mamom. Na crnogorskoj granici, za to imam sedam svjedoka, 30. prosinca 2013. u 21 h carinik prilazi našem kombiju i pita: „Gdje vam je dijete?“ Ironično mu odgovaram da ga potraži u gepeku, što on doslovno i čini. Ljutito odlazi i nekoga zove. Nije prošlo pet minuta primam od Milana poruku: „Severina, gdje mi je dijete? Ostavila si ga samoga, prijavit ću te socijalnoj službi i tužiti te.“ A ujutro, na Novu godinu, djelatnice CZSS-a Maksimir došle su provjeriti jesam li dijete od godinu i pol dana ostavila samo u kući. Na Milanov poziv. Moja mama im otvara vrata. Tada sam shvatila da on ne preza ni od čega”, prisjeća se, između ostaloga, Severina u intervjuu.

”Umro je glavni”

”U jesen 2017. dolazim prvi put kod Bandića. Mi smo već imali neke susrete, kada sam pjevala za SDP u kojem je on još bio, htio se slikavati sa mnom za neku naslovnu stranicu, a nisam mu dala, a poslije je bio ljut jer sam pjevala na Trgu za Novu godinu, pa su mi on i njegov prijatelj htjeli dati novce ispod stola, a ja nisam htjela bez ugovora. Smiješni dečki. Bandić me želi odobrovoljiti pa preda mnom naziva ravnatelja Arene Zagreb, da mi dogovori koncert preko veze kao što radi drugim izvođačima. Meni to ne treba, ja ga molim da nazove Gzima i Ivicu Lovrića i kaže im da se maknu od mojeg diteta. Bandić počinje vikati na mene, da Milan želi dati 50 milijuna eura Zagrebu.

Drugi put, kada sam shvatila da mi neće upisati dijete u OŠ Matije Gupca, razgovaram s njegovim suradnikom Slobodanom Ljubičićem Kikašem. Našli smo se u Torte i to. On kaže, sve znam, došao nam Milan nuditi pare, ali smo odbili, uzeo je netko drugi. Želim upisati dijete u tu školu, a Milan se protivi hrvatskoj školi, hoće u američku. Sudskom presudom upisujem dijete u školu, ali me ravnateljica Ljiljana Klinger zlostavlja s listom ljudi koji mogu podignuti dijete, jer Milan moju listu ne želi potpisati. Odlazimo s Kikašem kod Bandića i, dok ga čekamo, Kikaš preda mnom naziva Romanu Galić i pita je:  „Ovo između Milana i Severine, što je to?“ I ja čujem kako mu Romana Galić, Bandićeva desna ruka i predsjednica Upravnog vijeća Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, odgovara:  „Gle, on je super, on je naš, a ona je grozna!“ Kada je došla, prvo mi je rekla:  „Meni je Gordana Buljan Flander najbolja prijateljica, moram vam reći da je Gzim slučajno bio s vašim djetetom u Poliklinici.“ Uglavnom, ispričam joj sve, ali kao da sam pričala zidovima. Milan se dobro organizirao da mi oduzme dijete. Moj predmet je bio u ladici Romane Galić i Milana Bandića. Vrlo je važno pitanje, pripadaju li socijalne službe gradu ili državi? Jer ako gradonačelnik grada Zagreba malverzira novcem, to je jedno, a kada sa svojim ljudima trguje djetetom, to je najgora moguća stvar.

..Ono što koristim sada je mogućnost da poručim javnosti da je umro glavni, a to je Milan Bandić. No iza njega su ostali oni koji postaju još gori i crnji likovi”, govori Severina za H-Alter.

‘Doktor’ za terapije

”Krajem 2019., nakon incidenta sa školom, dijete mi je reklo da se igrao sa sinom od Doktora i da je opet s tatom i Doktorom bilo u onoj Poliklinici. Dijete mi na fotografiju Gzima Redžepija potvrdi da je to taj Doktor. Tako ga tata zove. Ljuta sam otišla do ravnateljice Gordane Buljan Flander, banula joj u kancelariju. Sada sam je podsjetila na naš prvi razgovor. Pitala ju zašto me nije obavijestila da otac s Gzimom vodi dijete na terapije u Polikliniku bez mog znanja, da se to ne smije. Pokazala mi je e-mailove s mojom pogrešnom e-mail adresom, pa ne znam je li to bila namjera ili slučajna pogreška. Uglavnom, Buljan Flander mi tada kaže da dijete ne ide više kod psihologinje koja ga je vodila, nego da je „tata zamijenio psihologinju“ i upoznaje me s nekom mladom psihologinjom. Pitam ih hoće li sada tata ići od jednog do drugog doktora u ovoj ustanovi, kako mu bude odgovaralo”, navodi Severina.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.