‘SA 13 SAM PUŠILA I PILA PRED RODITELJIMA’ Vrhunac karijere obilježio joj je skandal s drogom, a danas se trudi biti dobra majka

Foto: Guliver

Jedna od najpoznatijih manekenki na svijetu, ujedno i pripadnica zlatne manekenske generacije 90-tih, Kate Moss danas slavi 48. rođendan. A iako je već u ranom djetinjstvu pokazala kako joj se smiješi blistava karijera u samom vrhu svjetske modne scene, Katein život obilježili su i brojni skandali koji uključuju, između ostalog, raskalašene zabave, konzumaciju alkohola, ali i drugih opojnih sredstava. Iako danas tvrdi kako je potpuno čista, u najluđoj fazi života pratio ju je nadimak “The Tank” upravo zbog ogromne sposobnosti konzumiranja alkoholnih pića, a njezino buntovništvo započelo je kada joj je bilo samo 13 godina, nakon rastave roditelja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kate Moss Agency (@katemossagency)

Naime, iako je okolina smatrala da je Kate dobro podnijela razvod svojih roditelja, ona se upravo u tom periodu života počela ponašati problematično. ˝Roditelji su mi dopuštali apsolutno sve. Pušila sam i pila pred njima kada sam imala samo 13 godina. Tada sam počela izlaziti i vraćala sam se u svoj dom tek poslije tri sata ujutro˝, osvrnula se jednom prilikom na svoj rani period života.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kate Moss Agency (@katemossagency)

˝Manekenstvo joj je omogućilo bijeg od okrutne stvarnosti, točnije od loše obiteljske situacije. Raspad braka njenih roditelja imao je snažan utjecaj na Kate. Teško joj se vezati za nekoga jer je kao mlada bila svjedok neuspjelog braka svojih roditelja. Zato i bira destruktivne veze˝, ispričao je svojedobno njezin blizak prijatelj. A da je tome doista tako, svjedoči i činjenica da je već na početku karijere snimila brojne kampanje za čuvene modne brendove kao što su Gucci, Dolce&Gabanna, Calvin Klein, Chanel…

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kate Moss Agency (@katemossagency)

No, iako je nizala profesionalne uspjehe, Kate se morala nositi i s brojnim pritiscima od strane modnih kritičara koji su joj stvarali komplekse komentarima kako je preniska, nezgrapna i da njen razmak između prednjih zuba uopće nije simpatičan što ju je u konačnici dovelo i do opijanja i drogiranja u backstageu za vrijeme revija. S 20 godina je upoznala deset godina starijeg glumca Johnnyja Deppa i ludo se zaljubila u njega. Oboje su u toj fazi bili poprilično neobuzdani, a njihovoj vezi došao je kraj nakon četiri godine, kada ju je Depp odlučio ostaviti. Glumac je manekenku zamijenio francuskom kolegicom Vanessom Paradis, dok je Kate utjehu našla u konzumiranju alkohola i droge.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kate Moss Agency (@katemossagency)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kate Moss (@__katemoss)

Na samom kraju 90-ih, 1999. upoznaje Jeffersona Hacka s kojim započinje vezu, a 2002. godine dobivaju i kćer Lili Grace. No, iako je postala majka, to ju nije spriječilo da prestane s raskalašenim životom. Kate nastavlja s divljim zabavama koje uključuju drogu i alkohol, a u jednom trenutku ju otac njezine kćeri i zaprosi što onda odbije te par u konačnici prekida vezu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kate Moss Agency (@katemossagency)

Iako je nakon tog prekida imala nekoliko površnih veza, javnost je najviše šokirala vezom s pet godina mlađim, kontroverznim rokerom Peteom Dohertyjem. Njihova ljubav trajala je od 2004. do 2007. godine, a za to vrijeme pratili su ih brojni skandali, problemi s drogom i alkoholom. ˝Znam da on loše utječe na mene, ali jednostavno ne mogu si pomoći. Postoji nešto zbog čega mu se stalno vraćam˝, priznala je tvrdoglava Britanka koja se 2005. godine suočila s brojnim skandalima zbog kojih je dobila zloglasni nadimak Cocaine Kate. Veza s Dohertyjem dovela ju je do samog ruba – medije diljem svijeta obišle su fotografije na kojima konzumira kokain, a kada je shvatila da je sve otišlo predaleko te da svojim ponašanjem gubi poslove i ugovore, Kate se konačno prijavila u kliniku za odvikavanje u Arizoni.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kate Moss Agency (@katemossagency)

Nakon burne veze s Dohertyjem, Kate upoznaje glazbenika Jaimea Hincea s kojim je u konačnici višegodišnju vezu okrunila i brakom u srpnju 2011. godine. Bilo je to luksuzno i glamurozno vjenčanje, poput onog o kojem djevojke maštaju, no, samo četiri godine kasnije, 2015. par se odlučio razvesti. Unatoč svim skandalima koji su je pratili, Kate za sebe danas kaže da je sretna osoba te da je burna prošlost upravo to – samo dio prošlosti. Njezin centar svijeta 18-godišnja je kćer Lila koja je krenula majčin stopama pa joj već sada mnogi predviđaju uspješnu manekensku karijeru.

 

Komentari