U nekoliko koraka do savršene božićne pšenice, evo kako

Božićna pšenica (www.svetistesrcaisusovastudenci.info)

Zbilja je veliko uzbuđenje gledati kako raste vaša božićna pšenica, koju ste posijali na Svetu Luciju. Kako bi bila što ljepša i gušća, donosimo vam par savjeta koji će vam pomoći da to postignete.

Namočite sjemenke u mlakoj vodi

Ostavite sjemenke preko noći u mlakoj vodi. Zatim ih posušite na papirnatom ubrusu i posijte, vidjet ćete kako će bolje klijati.

Pšenicu posijte na tanjuriću ili manjoj lončanici

Nabavite što više sjemenja, kako bi mogli pokriti dno posude. Nije strašno ako se sjemenke preklapaju. Prekrijte ih još jednim slojem zemlje. Osim zemlje, koristite i pamučnu vatu koja je izvrsna za upijanje viška tekućine.

Maknite ju od mjesta koja su preblizu grijanja

Radijator ili neki drugi izvor topline mogli bi brzo posušiti vašu pšenicu. Najbolje ju staviti pored prozora, gdje je umjereno toplo i svjetlo mjesto.

Prekrijte ju aluminijskom folijom prije nego što proklija

Kada počnu nicati zeleni izdanci, maknite foliju i zalijevajte pšenicu svaki dan. Potrebno vam je od prilike jedna žlica vode koju ćete ravnomjerno rasporediti po pšenici.

Odrežite vrhove da budu podjednake visine

Tako dobivate dojam gustoće, a pšenicu možete vezati ukrasnom trobojnom vrpcom. Nemojte prejako stegnuti kako ne bi uništili vaš trud.


Komentari