Rodna kuća Marija Valentića stradala u potresu: ‘Osigurao sam mami i tati da spavaju u kamp kućici’

Foto: Facebook

Rodna kuća fitness trenera Marija Valentića stradala je u potresu koji je u utorak pogodio Sisačko-moslavačku županiju.

Nakon podrhtavanja, Valentić se uputio u rodni kraj s maloljetnim sinom Nikom kako bi pomogao građanima čije su kuće stradale od potresa. Mario je jučer započeo sa sanacijom kuće u kojoj mu žive roditelji koji su nakon potresa morali napustiti svoj dom.

Prvu noć proveli su u automobilu, a sinoć su spavali u kamp kućici. Nakon sanacije krova danas ujutro razgovarali smo s Marijom o trenutačnom stanju u njegovom kraju.

“Stanje kod mojih roditelja je stabilno. Napravili smo trenutačnu sanaciju krova koja je dobra dok se ne riješi stanje dugoročno i kako treba. Eliminirali smo rizične dijelove. Kad smo to napravili osigurao sam mami i tati kamp kućicu gdje mogu biti preko noći, a preko dana mogu biti u kući jer se ne boje, a preko noći im je unutra zeznuto spavati. Vjerujem da se kuća može obnoviti. Vjerujem da će biti dostojna za življenje, da nisu ipak toliko uništeni zidovi, ali to će još statičari najbolje procijeniti”, rekao je Valentić za Dnevno.

Kaže nam kako su njegovi roditelji u šoku, ali su dobro. Ne žele otići od kuće, pa im je rješenje kamp kućica gdje spavaju. Baki i djedu rado je pomogao i unuk Niko.

“Sin mi je tu bio na praznicima i malo sam ga upregnuo da ne misli o potresu”, otkriva Marijo i dodaje kako je Niko sad otišao kod majke Mirne Maras Batinić, te kako su se oni zaputili u Dalmaciju.

“Želim da bude miran, da se ne boji jer tu svako malo udara, da ne strepi, a i znate da sad stalno trese, ali i kad ne trese vam se čini da trese, sad je sve stvar u glavi”, priča nam Mario koji će danas pomoći logistički preko poruka i zvanja ako kome što treba organizirati.

“A sutra na Novu godinu bit ću sa svojima, pomoć ćemo još kod rodbine i susjeda, a to pomaganje trajat će još danima, ali ja ću pomagati koliko god budem mogao”, tvrdi fitness trener.


Komentari