Roditelji u panici: Moje dijete još nije dobilo besplatne knjige!

FOTO: Instagram

Mnogi roditelji su ostali zbunjeni zato što njihova djeca još uvijek nisu dobila knjige, a školska godina je već počela.

Ogorčena majka požalila se u Facebook grupi “I to je Zagreb”, kako učenici prvih razreda srednje Zrakoplovno tehničke škole u Velikoj Gorici, s prebivalištem u Zagrebu, nisu još dobili udžbenike od Grada Zagreba.

“Postavljam pitanje: gdje su udžbenici za srednjoškolce? Učenici prvih razreda Zrakoplovno tehničke škole u Gorici, s prebivalištem u Zagrebu, nisu još dobili udžbenike od Grada Zagreba na koja imaju pravo. Profesori najavljuju da bi to moglo biti krajem 9. mjeseca, početkom 10. mjeseca. S obzirom na to da se nastava ‘zahuktava’, preporučuje nam se kopiranje gradiva od onih učenika koji su kupili udžbenike. Večeras smo bili na prvom roditeljskom i smučilo mi se jer samo što nismo dobili preporuku da bi bilo bolje da smo to sve kupili. Poslala sam službeni dopis sada u Grad i nadam se nekakvom odgovoru.

Molim informacije o tome kako je to bilo do sada sa srednjoškolcima, konkretno, 1. razredi. Iako je nešto besplatno, ne znači da moraš šutjet i trpjet. Mi bi reformu, a ne možemo ni pro**ete udžbenike na vrijeme isporučiti! Moj zahtjev su zaprimili 19.07. tako da se ne može reći da nisu imali vremena. Ljuta sam ko ris”, napisala je ogorčena majka.

Iako su mnogi roditelji također požalili na isti problem, iz Grada su jasno definirali tko će i kada dobiti udžbenike tj.kako će se postupati s onima koji imaju prebivalište u Zagrebu, a pohađaju školu izvan njega.

“Zahtjev za ostvarivanje prava na udžbenike koji su besplatni, za učenike srednjih škola izvan Grada Zagreba, s prebivalištem na području Grada Zagreba – za školsku godinu 2017. i 2018., predaje se u Pisarnici Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Ilica 25, Zagreb ili se šalje poštom, a preuzima se sa službene mrežne stranice Grada Zagreba (www.zaereb.hr) ili u Gradskome uredu za obrazovanje, kulturu i sport.

Zahtjevi pristigli telefaksom, e-poštom i sl. neće se razmatrati.

Zahtjevu se prilaže popis udžbenika koje će učenik koristiti u razredu koji pohađa školske godine 2017. i 2018., a mora ga ovjeriti matična škola.

ZAHTJEV BEZ PRILOGA ĆE SE SMATRATI NEVAŽEĆIM!

Udžbenici navedeni u zahtjevu koji se zaprimi do 23. lipnja 2017., i to do 12:00 sati će se isporučivati u prvome krugu, a oni iz zahtjeva od 23. lipnja 2017., ali nakon 12:00 sati do 6.
rujm 2017 . do i 2,00 sati, isporučivat će se u drugome krugu”, piše na stranicama Grada Zagreba.


Komentari