Rodila dijete pa saznala da nije njezino! U klinici za potpomognutu oplodnju joj usadili embrij drugog para

Foto: Pexels/Ilustracija

Dvije žene iz Kalifornije rodile su jedna drugoj bebe nakon zabune u klinici za plodnost i provele mjesece odgajajući sa supruzima djecu koja nisu bila njihova prije nego što su zamijenili dojenčad, piše The Guardian.

Jedna od žena, Daphna Cardinale rekla je kako su ona i njezin suprug Alexander odmah posumnjali da djevojčica koju je rodila krajem 2019. godine nije njihova zbog tamnijeg tena djeteta. Međutim, svoje sumnje su potisnuli jer su se zaljubili u bebu te su vjerovali u proces izvantjelesne oplodnje kao i u liječnike. No, nekoliko mjeseci kasnije, Daphne je saznala kako je zapravo bila trudna s bebom drugog para.

˝Preplavili su me osjećaji straha, izdaje, ljutnje i slomljenog srca. Ukradena mi je mogućnost da nosim svoje dijete. Nikad nisam imala priliku rasti i povezati se s njom tijekom trudnoće, osjetiti njezin udarac˝, rekla je traumatizirana žena koja sa suprugom podnosi turbu protiv klinike za medicinski potpomognutu oplodnju.

DNK testovi su potvrdili da su bebe zamijenjene

U tužbi se tvrdi kako je CCRH greškom implantirao embrij drugog para u Daphne te prenio embrij – napravljen od Daphninog jajašca i Alexanderove sperme – u drugu ženu.

Bebe, obje djevojčice, rođene su u razmaku od tjedan dana u rujnu 2019. Oba para su nesvjesno odgajala krivo dijete gotovo tri mjeseca prije nego što su DNK testovi potvrdili da su embriji zamijenjeni.

Danas su jedna velika obitelj

˝Cardinalesovi, uključujući njihovu malu kćer, zaljubili su se u ovo dijete i bili su užasnuti da će im biti oduzeta. Cijelo vrijeme Alexander i Daphna nisu znali gdje se nalazi njihov vlastiti embrij, pa su bili prestrašeni da je druga žena bila trudna s njihovim djetetom – a njihovo je dijete bilo na svijetu negdje bez njih˝, rekao je odvjetnik obitelji.

Otkako je zabuna izašla na vidjelo te su se bebe u siječnju 2020. godine vratile svojim biološkim obiteljima, sva četiri roditelja od tada su se potrudila ostati u životima jedni drugima kako bi stvorili veću obitelj. ˝Oni su bili jednako zaljubljeni u našu biološku kćer kao i mi u njihovu˝, rekao je Alexander.

Komentari