‘ROCK S *UDIMA DO KOLJENA’: Udaraljkaški ansambl Sudar Percussion prvi put na Ponosu Hrvatske (VIDEO)

Sviraju na Dubrovačkim ljetnim igrama, kao i Splitskom ljetu, a sad će i na Ponosu Hrvatske.

Udaraljkaški ansambl Sudar Percussion, čiji je osnivač Gorše, koji je ujedno umjetnički voditelj, 3. veljače u City Plaza Zagreb premijerno će izvesti ‘Calypso’, novu skladbu s nadolazećeg CD-a.

Za prvi album ‘Eat Suite’ dobili su dvije nagrade na dodjeli Independent Music Awards u SAD-u, a kritičar su ga opisali kao rock s mudima do koljena.

Postoje šest godina, a o njima su snimili i film.


bend 5

Velika nam je čast što su nas prepoznali i što glazbenici poput Stefana Milenkovića i Mateja Meštrovića cijene našu glazbu“, kaže Goran Gorše (32), koji radi kao profesor udaraljki u Glazbenoj školi ‘Ferdo Livadić’ u Samoboru i u Glazbenoj školi Brežice, piše 24sata

Pozitivne reakcije na prvi album veliki su im poticaj za nastavak, pa snimaju i nove skladbe. Album će završiti na proljeće, a na njemu gostuju istaknuti world music i jazz glazbenici.

Već prva snimka skladbe Oxygene part IV, koju su izdali kao pilot singl u povodu 40. godišnjice izdanja istoimenog albuma, dobila je pozitivne kritike publike ali i Jean-Michela Jarrea (68).

Snažna poruka o očuvanju okoliša koja je jednako aktualna danas kao što je bila i prije 40 godina poslana je u svijet sa zagrebačkog Medvedgrada, gdje smo snimili videospot u režiji Sandre Mihaljević“, kaže Branimir Mihaljević (41), producent njihova albuma prvijenca.

Uz Goršea u Sudar Percussionu sviraju Filip Merčep (26), Nicolas Sinković (34), Robert Batelić (30), Adriano Bernobić (33) i Aleksandar Vešić (37).

Od početka smo sjajno prihvaćeni od publike. Sviramo s puno entuzijazma, a takvi ćemo biti i na Ponosu Hrvatske, manifestaciji koja slavi dobrotu, hrabrost i požrtvovnost. Trebalo bi biti još takvih akcija“, smatra Gorše.

Komentari