MIRJANA HRGA OŠTRO NA SEZONCA SRBINA: ‘Ne ide to tako, momče!’

Mirjana Hrga (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Mirjana Hrga, 49-godišnja bivša novinarka i savjetnica Kolinde Grabar Kitarović, na svom Facebooku često komentira društveno-političku situaciju u Hrvatskoj, a u zadnjoj objavi osvrnula se na izjavu stranog sezonskog radnika na Jadranu.

Naime, jedan mladić iz Srbije, koji je ovo ljeto radio na hrvatskoj obali kao konobar, opisao je svoje iskustvo na Redditu, a Slobodna Dalmacija je prenijela njegovu izjavu.

“Konobario sam i a početku sam, kao netko s malo iskustva, bio pod ogromnim pritiskom. Ne samo da zvuči pakleno, nego tako i jest, objasnio je mladić koji je konobario dva i pol mjeseca.

“Plaća je bila 1.400 eura, imao sam jedan slobodan dan u mjesecu, okvirno oko 11-12 sati rada skoro svaki dan”, izjavio je na Redditu.

Mirjana Hrga na ovo nije mogla prešutjeti. “Tko tu koga?”, napisala je. “Dakle, frajer prema vlastitom priznanju početnik-neznalica, s plaćom i napojnicom imao je cca 2.700 eura na mjesec i pri tome plaćen smještaj, režije i hranu i kaže da je bio – izrabljivan! Ne znam kako je sada, ali moji kolege novinari, kojima su materi i ćaće odvajali od usta da im zasole pamet, rade petkom i svetkom, ako je Božić slobodan, radna je Nova godina i tako neprestano”, započela je Hrga.

“Ako imaju 800 eura kao obrazovani početnici- neznalice u poslu, umiru od sreće, sami plaćaju svoj stan, prijevoz do posla i hranu koju pojedu. Poslodavac im eventualno u izbornoj noći plati, ako plati, pizzu jer rade 18 sati u komadu”, dodala je.

Izgleda da je Hrgu poprilično naljutila izjava mladića iz Srbije, pa nije sakrivala koliko je ljuta.

“I sad ovaj tupi! I truje tržište. Pa da ne povjeruješ! Momak, tvoj poslodavac da fiskalizira svaku tvoju kao i kavu gosta, da plaća doprinose i poreze, ako je priča istinita, ti ne bi imao takvu plaću. Imao bi je prvi konobar! Ili ti bivši vlasnik krade državu, pa plaća toliko i takve kao ti, ili je lud i upravo zaključuje da je propao, jer ako radi pošteno – ne ide to tako momče. Ni u Hrvatskoj, a o zemlji iz koje dolazis jos manje”, zaključila je Hrga te istaknula je ovo “opasan putokaz u pakao koji nas čeka slijedeće godine “bez pravih radnika”.

 


Komentari